Rusya devlet televizyonu, Rus ordusunun Güney Osetya'ya girdiğini duyurdu. Rusya, Güney Osetya başkentinin çatışmalardan sonra yerle bir olduğunu da açıkladı.

Gürcistan'dan bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da çatışmalar sürerken, iki Rus savaş uçağı Gürcistan topraklarını bombaladı. Rusya'ya ait FU-24 bombardıman uçaklarının, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladığı belirtildi.

Gürcistan İçişleri Bakanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Rus bombardıman uçaklarının Kareli kentindeki polis merkezini hedef aldığı ve buraya iki adet bomba bıraktığı ifade edildi. Bu arada, çatışmaların sürdüğü Güney Osetya'da, ayrılıkçı rejimin lideri Eduard Kokoeti'nin başkent Tshinvali'yi terk ettiği bildiriliyor.

Polis binasının zarar gördüğü belirtilen açıklamada, herhangi bir kayıp olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Bu arada, İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, iki Rus savaş uçağının Kareli, üçüncüsünün ise Gori yakınına bomba bıraktığını, Kareli'de siviller arasında yaralılar bulunduğunu söyledi.

Putin sert çıktı!

Rusya'ya ait FU-24 bombardıman uçaklarının, Gürcistan'ın çatışmaların devam ettiği Güney Osetya bölgesindeki Kareli kentindeki polis merkezini bombaladığı belirtilmişti.

Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili, Gürcistan topraklarını bombalayan Rusya'nın bölgede geniş çaplı bir saldırıya hazırlandığını iddia etti. Vladimir Putin ise tüm bu olanlara sert çıkışlarda bulundu: "Gürcistan'ın saldırganlığı yanıtsız kalmayacak"

Gürcü askerleri Tshinvali'ye girdi

Gürcü askerlerinin, Gürcistan'dan tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'ye girdiği bildirildi.

Interfaks ajansının haberinde, askerlerin kuşatma altındaki kente girdiği, kentin güney kısmında çatışmalar olduğu belirtildi. Gürcistan'ın ateşkes çağrıları ve ABD ile Rusya'nın da devreye girmesiyle dün sağlanan Gürcü-Oset ateşkesinden birkaç saat sonra ateşkes bozulmuş, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin ağır bir ateşe tutulduğu bildirilmişti.

Kentteki İnterfaks ajansı muhabiri, ateşin, Gürcü birliklerinin kontrolü altındaki bölgelerden geldiğini söylemişti.

Gürcistan'da yedek askerler de silah altına alındı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, "Güney Osetya'nın Tshinvali'nin merkezinde çatışmaların sürdüğünü ve binlerce yedek askeri seferber ettiklerini söyledi.

Saakaşvili, televizyondan yayımlanan ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya Federasyonu'na Gürcistan kentlerini bombalamaya son vermesi çağrısında bulundu.
Gürcistan Cumhurbaşkanı, "Gürcü kuvvetlerinin Tshinvali'nin büyük bir bölümünü özgürleştirdiğini" ifade ederek, "binlerce yedek askeri seferber ettik" dedi. Saakaşvili, şu ana kadar 10 bin yedek askeri silah altına aldıklarını ve bu sürecin devam ettiğini söyledi.

Saakaşvili, ayrıca uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, Rusya'nın Gürcü topraklarını işgal girişimine karşı tepki göstermelerini istedi. Mihail Saakaşvili, halktan da saldırılardan korkmamasını istedi.