Kahramanmaraş eski milletvekili ve Türk siyasetinin tanınmış isimlerinden Ökkeş Şendiller, ATV’de yayımlanan ve yakın tarihimizdeki olayları ele alan ‘Hatırla Sevgili’ isimli dizide ‘Maraş Katliamı’ ifadesinin kullanılmasını ve mahkeme tutanaklarına da geçen tarihi gerçeklerin saptırılmaya çalışılmasını sert bir dille eleştirerek; şunları söyledi:

“Olayları tertipleyenlerin kimler olduğu mahkeme kayıtlarında yazılıdır. Bunlara rağmen son günlerde bu olaylar yeniden gündeme getirilerek, tarihi gerçekler saptırılmaya çalışılmaktadır. Diziyi hazırlayanları hem tarihi gerçeklere hem de mahkeme kararlarına yani hukuka saygılı olmaya davet ediyoruz. Dizi bu hali ile derhal yayından kaldırılmalı, bu diziyi yapanlar ve yayınlayanlar Kahramanmaraş halkından özür dilemelidirler. Kaldı ki, bunlar tarih önünde de bunun hesabını vereceklerdir. Biz ise bunun peşini bırakmayacağız.”

Ökkeş Şendiller, dizi ile yeniden gündeme getirilmeye çalışılan ve 19-25 Aralık 1978 tarihleri arasındaki ‘Maraş Olayları’ hakkında Ajans 46’ya yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Maraş Olayları ile ilgili tarihi gerçekler saptırılmaya çalışılıyor. Bu olaylar ile ilgili olarak askeri mahkeme kararlarına da yansıyan gerçeklere göre olayları tertipleyenler yani; Çiçek Sineması’na bomba atılması, öğretmenlerin öldürülmesi, MHP’lilerin sokaklara yazdıkları iddia edilen yazıları yazanlar, cenaze törenlerini düzenleyenler ve provake edenler şunlardır: 1- Devrimci Savaş Örgütü (Adana Askeri Mahkemesi, 1984 / 208 sayılı gerekçeli karar) 2- Devrimci Halkın Birliği – Ermeni Garbis Altunoğlu’nun örgütü, ölen militanların arasında 7’sinin sünnetsiz olduğu kayıtlara geçmiştir. (Adana Askeri Mahkemesi, 1984 / 109 sayılı gerekçeli karar), 3- Halkın Kurtuluşu Örgütü (Adana 1 No’lu Askeri Mahkemesi, 1984 / 156 sayılı gerekçeli kararı) 4- Apocular (Adana 1 No’lu Askeri Mahkemesi 1986 / 104 sayılı kararı)….Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemeleri’nin kararlarına da yansıyan bu gerçekler ortada dururken, söz konusu dizide tarihi gerçekler saptırılmaya çalışılmaktadır. Ben gerçeklerin ortaya çıkarılması için gayret gösteriyorum. Bunun için kitap yazdım, geçen günlerde genişletilmiş baskısı yeniden piyasaya sunuldu. Dün akşam da Haber 7 TV kanalındaki ‘Bıçak Sırtı’ programına çıkarak mahkeme kararları ışığında gerçekleri anlatmaya çalıştım. Bu programın tekrarı ise 10 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’da yayımlanacaktır. Benim amacım tarihi gerçeklerin bütün çıplaklığı ile ortaya çıkarılması ve olayların kimler tarafından tezgahlandığının bilinmesidir. Bu uğurda yıllardır sürdürdüğüm mücadeleye aynen devam edeceğim.” (Ajans 46 - www.kanal46.tv)





DİKKAT! HABERİN İZİNSİZ KULLANILMASI HALİNDE YASAL İŞLEM YAPILACAKTIR!

(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış, kanunen cezayı gerektirdiği gibi; aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)