Türk Hava Yollarının (THY) Kahramanmaraş-İstanbul seferini yapan Boeing 737-400 tipi uçağı, teknik arıza sonucu havalanamadı.

Kahramanmaraş Havaalanından saat 09.55'te İstanbul'a hareket etmesi planlanan TK 723 sefer sayılı THY'ye ait Boeing 737-400 "Efes" uçağı, kalkış için pisten hareket etti.

Teknik arıza nedeniyle havalanamaması üzerine pistin uç kısmında pilotun durdurduğu uçaktaki yolcular, sarsıntı nedeniyle kısa süre paniğe kapıldı.

THY yetkilileri, 75 yolcu bulunan uçağın önce jeneratör arızası verdiğini, ardından lastiklerinde sorun yaşadığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Teknik ekibimiz lastiğin içerisindeki bir parçanın çatladığını fark etti. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Ankara'dan parçanın gelmesini bekliyoruz. Parça değiştirildikten sonra uçağın saat 16.30 gibi kalkması planlandı."

Yolculardan Sırrıberk Arslan, olay nedeniyle yolcuların çok korktuğunu belirterek, şunları anlattı: "Önce kaptan pilot anons yaparak ekiplere havalanmak için hazır olmalarını istedi. Uçak sürat aldı. Tam havalanacağı sırada pilotun aniden pistin ucunda frene basarak kanatları açtığını gördük. Bu arada sürtünme sesleri geldi. Seslerle birlikte büyük panik ve korku yaşadık. İnsanlar 'Ne oluyor' diye düşünürken kaptan pilot uçakta teknik arıza meydana geldiğini, bu yüzden aprona geri dönmek zorunda olduğunu söyledi. Yolcular uçağın arka bölümüne geçerek su istedi, görevlilere inmek istediklerini ifade etti. Yaklaşık 10 dakika uçakta bekledikten sonra görevliler yolcuları tahliye etti."

Uçakta bulunan yolculardan İl Sağlık eski Müdürü Dt. Sıtkı Güvenç ise; “Uçağa bindik ve kemerlerimizi bağladık. Kalkış için uçak hızlandı. Ancak bir ara uçak içerisinde elektrikler gitti geldi. Sonra kaptan pilot firene basarak uçağı durdurdu ve bizler de indik. Elektrik arızasından dolayı lastikte de bir arıza oluştuğunu belirtip saat 12’de uçağın kalkış yapacağını söylediler. Ancak daha sonra Ankara’dan bir parça geleceğini söyleyip uçuşun öğleden sonraya kaldığını söylediler. Ben gitmekten vazgeçtim yarın gideceğim” dedi. (Ajanslar - Ajans 46 - www.kanal46.com)



YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...