Liderliğini Antalya Finike'de görevli jandarma yüzbaşı Mesut Parmaksız'ın yaptığı suç örgütüne yönelik dün 11 il'de düzenlenen eş zamanlı 'Fırtına' operasyonunda 'Fuhuş, uyuşturucu ticareti, kumar oynatmak ve çek-senet tahsilatı yapmak' suçlaması ile 60 kişi gözaltına alındı.


Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramada çok sayıda silah, çek ve senet ele geçirildi.


Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, liderliğini bir Jandarma Yüzbaşı’nın yaptığı ve aralarında Türk Halk Müziği'nin ünlü sesi Hilmi Ş.'nın da yer aldığı suç örgütüne yönelik 11 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda, “fuhuş, uyuşturucu ticareti, kumar oynatmak ve çek senet tahsilatı yapmak” suçlamasıyla 60 kişiyi gözaltına aldı.


Örgüt üyelerinden 57’si polis merkezinde, 3 asker ise Merkez Komutanlığı’nda sorgulanıyor.


Ekipler, uzun süredir takip ettikleri suç örgütüne yönelik olarak planladıkları ve “Fırtına” adını verdikleri operasyon için dün saat 05.00 sıralarında düğmeye bastı. Başta Antalya olmak üzere toplam 11 ilde yapılan eş zamanlı operasyonlarda, 60 kişi gözaltına alındı. Suç örgütünün liderinin ise Finike’de görevli Jandarma Yüzbaşı Mesut Parmaksız olduğu ileri sürüldü.


Türk Halk Müziği sanatçısı Hilmi Ş.'nın da aralarında bulunduğu 60 kişinin evlerinde ve işyerlerinde aramalar yapıldığı çok sayıda silah ve çek senet ele geçirildiği belirtildi. (Kaynak: Posta ve Milliyet gazetelerinden alınmıştır.)