Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine silahlı kişilerce saldırıldı. 10 gazeteci ve 2 polis öldü, 3 ağır yaralı var


Fransa'nın başkenti Paris'te yayınlanan Charlie Hebdo dergisinin genel merkezine düzenlenen saldırıda ölü sayısı 12'ye yükseldi. Olayda 2 polis ve 10 gazeteci hayatını kaybetti. Yaralı 8 kişiden 3'ünün durumlarının ise ağır olduğu belirtildi. Saldırganların arıcına ulaşıldığı bildirildi.


Uzmanlar bu saldırının Avrupa'da İslamofobi karşıtlığını daha da artırmak için olabileceğini belirtti. Charlie Hebdo adlı dergi, 2012 yılında Hz. Muhammed’e hakaret eden bir karikatür yayınlamıştı.


Açıklama yapan Paris Emniyet Genel Müdürlüğü'nden bir sözcü, kalaşnikoflarla gelen üç saldırganın önce dergi binası önünde nöbet tutan polislerden birini öldürdüğünü, daha sonra da binanın içinde bir polisi öldürdükten sonra gazetecilere ateş açtığını söyledi. Polis yetkilisi, geldikleri araçla Paris'in kuzeyine doğru kaçan saldırganların araç değiştirdiğini tahmin ettiklerini aktardı.
Charlie Hebdo'nun genel merkezine yönelik silahlı saldırının ardından Paris'te terör alarmı verildi. 12 kişinin öldüğü saldırının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı François Hollande, son haftalarda birçok terör saldırısı engellendiklerini belirterek, "Terör saldırısı olduğundan şüphemiz yok. Özgürlükler ülkesi olduğumuz için tehdit altındayız." dedi.
Hollande, milli birlik çağrısı yaptı.
İngiltere Başbakanı David Cameron, saldırıyı kınadı ve Fransa ile teröre karşı dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. Saldırıya dünyadan tepki yağıyor.



Kanal46