Fransa'nın başkenti Paris'te 7 ayrı bölgede silahlı saldırı meydana geldi. Resmi olmayan bilgilere göre saldırılarda 150 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu belirtildi.


Paris'in 10. ve 11. bölgelerinde kimliği belirsiz kişilerce restoran ve eğlence yerleri ve statta olmak üzere 7 ayrı yerde silahlı saldırı düzenlendi.


10. bölgede yer alan bir bar ve restoranın terasına kaleşnikof silahla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 18 kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Bataklan konser holünde ise yaklaşık 60 kişinin rehin tutulduğu öğrenildi. Rehinelerden ölenlerin olduğu ve buradaki ölü sayısının da 100 olduğu belirtildi. Terör saldırısında toplamda 150 kişinin öldüğü belirtiliyor


11. bölgede eğlence merkezi Bataklan'da silahlı saldırı düzenlediği ve içeride rehineler bulunduğu kaydedildi.
Üçüncü saldırı ise Stade de France’da meydana geldi. Almanya ve Fransa milli takımları arasında oynanan maç sırasında patlamalar yaşandığı maçı izleyen Cumhurbaşkanı François Hollande'ın stattan ayrıldığı belirtildi.


Polis ekiplerince saldırganların yakalanması için bölgelerde çalışma başlatılırken, yaralıların ambulanslarla hastanelere taşındığı bildirildi.


Rehin alınan 100 kişi öldürüldü


Fransız polisi rehine krizinin yaşandığı Bataclan Konser Salonu'nda yaklaşık 100 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.


SALDIRGANLAR ÖLDÜRÜLDÜ 118 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ


Konser salonunda elinde 100 rehine bulunan 3 saldırgan, polisin operasyonuyla ölü ele geçirildi. Konser salonunda yaklaşık 118 kişinin öldüğü duyuruldu.


Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, konser salonuna giderek incelemelerde bulundu.


Kanal46

 


(İHA)