Kahramanmaraş medyasının önemli ismi, Akdeniz Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü, marasgundem.com isimli haber sitesi ve Kimlik Gazetesi’nde de köşe yazıları yayımlanan Mehmet Taş, Kahramanmaraş basınının dünü ve bugüne hakkında bir konferans verdi. Gazeteci Taş; “Basın toplumun aynasıdır. Basının güçlü olduğu ve kamuoyu oluşturduğu yerleşim birimlerinde gelişmişlik düzeyi de bir hayli yüksektir” dedi.

Kahramanmaraş Sinerji Derneği’nin konuğu olarak dün akşam dernek binasında bir konferans veren Gazeteci Mehmet Taş, 30 senelik gazetecilik mesleğinde çok hadiseler yaşadığını, çok insan tanıdığını, bunun yanında bir kentin gelişmesinde basının önemini dile getirerek, kendisini dinlemeye gelen konuklara yerel basın kadar ulusal meseleler için de düşüncelerini aktarma fırsatı buldu.

7 Nisan 2010 Çarşamba günü akşamı, eski sanayi içinde bulunan ve başkanlığını işadamı Cem Kesim’in yaptığı Kişisel Gelişim ve Sinerci Derneği’nin davetlisi olarak bir konuşma yapan Taş, akıllı olanın hayat bulduğu bir yaşam tarzı örneğini tüm dünyaya model olarak sunan gelişmiş ülkelerin ekonomisi ile ülkemiz ekonomisini kıyasladı.

Ülkemizde su ile çalışan motor ürettiği için bir vatandaşa deli muamelesi yapılıp tımarhaneye gönderildiğini hatırlatan Taş, zakkum bitkisinden kanser ilacı üreten ve bu hareketi ile de Türkiye’den dışlanan Dr. Necdet Özel’e yabancı ülkelerin, yabancı ilaç firmalarının sahip çıktığını belirterek; “Kendi bağrımızdan yetişen değerleri, beyinleri ötelediğimiz, dışladığımız sürece bir yere gelemeyeceğimizin altını çizmek istiyorum” diye konuştu.

Ülke gündeminde olan yargı ve siyasete ilişkinde düşüncelerini de açıklayan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı usta gazeteci Mehmet Taş, devlet memurları ve siyasetçilerin anayasal koruma zırhından kurtularak, halkın arasında olduğu müddetçe ülkeye demokrasi hâkim olacağına dikkat çekti. Taş, kendi meslek yaşamından ve özel hayatından kısa kesitler de sunarak, konukları bilgilendirmeye çalıştı.

Taş, 2004 yılında çıkarttığı Kahramanmaraş’ta Bugün gazetesi ile yerel medyanın güçlendiğini, iyi bir çıkış yakaladığını da belirterek, şunları kaydetti:

“O dönemlerde hükümetin almış olduğu 5084 sayılı teşvik yasasından bazı illerimiz istifade ederken, Kahramanmaraş bu iyileştirmeden, yatırım avantajlarından mahrum bırakılmıştı. Gazetemin ilk sayısında patlama yaparak ‘Kahramanmaraş sanayisinin idam fermanı’ manşeti ile çıkınca, büyük sansasyon yaratıldı, gürültü koptu. O gün gazetenin tirajını yüksek tutarak, bir kamuoyu ve gündem oluşturmayı başardık. O günlerde Kahramanmaraş’a gelen Bakan Kürşat Tüzmen Kahramanmaraş’ın teşvik kapsamına alınması sözünü vermişti ki, bu söz de yerine getirildi. İşte medyanın önemi ve gücü buradadır.”

Taş’ın yaklaşık bir saat süren ulusal ve yerele indirgediği sosyal, siyasi ve ekonomik konuları içeren konferansını dinleyenler arasında Kişisel Gelişim ve Sinerci Derneği eski başkanlarından Tuncay Kazancı, mevcut başkan Cem Kesim ile yönetim kurulu üyeleri ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde (KSÜ) Elektrik- Elektronik Mühendisliği’nde okuyan bayan ve erkek öğrenciler ile basın mensuplarının da olduğu dikkat çekti.

Gazeteci Mehmet Taş, konferansın sonunda konukların sorularını cevaplandırdı. (Kimlik - www.kanal46.com)