19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kahramanmaraş'ta da düzenlenen törenlerle kutlandı. Havaların sıcak olması nedeniyle akşam 17.30'a alınan törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterirken renkli görüntüler sahnelendi. Bu arada Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ise sabah gerçekleştirildi.

Hanefi Mahçiçek Stadyumu'nda yapılan kutlama töreni; Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Albay Sezai Akgün ve Kahramanmaraş’ın AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yaptı.

19 Mayıs'ın çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı gün olduğunu belirten Akgül; "Tam bağımsızlık noktasında çarenin ancak millette olduğunu gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk 91 yıl önce Samsun'a çıkarak milli mücadele ateşini yaktı ve bu günkü Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attı. İşte bugünü de geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizle bayram olarak kutluyoruz.

Gençler, Türkiye Cumhuriyeti'nin muasır medeniyetler seviyesine yükselmesindeki en büyük görev sizlere düşüyor. Unutmayın ki, vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" diye konuştu.

Halk oyunları ekiplerinin sunduğu folklor gösterisi ile devam eden 19 Mayıs kutlamaları, resmi geçidin yapılmasının ardından, görevli okulların hazırladığı gösterilerle tamamlandı. (LÜTFİ YIKAN / Akşam Postası - www.kanal46.com)




YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...