Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu, yaşanan krizle ilgili Rumlar'a net mesaj verdi... Cesaret edemezler!


Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu'nun, Kıbrıslı Rumların İsrail'le anlaşarak KKTC ve Türkiye'nin tüm itirazlarına rağmen Doğu Akdeniz'deki "Afrodit" kod adlı bölgede doğalgaz ve petrol arama girişimiyle ilgili değerlendirmeleri ortaya çıktı.

Vatan'dan Levent İçgen'in haberine göre; Ertan Ersan başkanlığındaki KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği, dün Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, geçtiğimiz cuma günü ise Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu tarafından kabul edildi. Org. Özel ve Org. Kıvrıkoğlu'nu ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun danışmanı, KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ersan, VATAN'a şunları söyledi:

"Her iki komutanımızla da Güney Rum kesimiyle yaşanan gerilimi konuştuk. Genelkurmay Başkanımız, Rumlar için 'Krizi tırmandırmaya cesaret edemezler. Bir hafta içerisinde biz de orada sondaj çalışmalarına başlayacağız. Bu bizim hakkımız' dedi."

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Kıvrıkoğlu'nun ise kendilerini geçtiğimiz cuma günü kabul ettiğini anlatan Ersan, görüşmeyi şu sözlerle aktardı: "Komutanımız, 'Rumların krizi tırmandıracak bir çılgınlık yapacağına inanmıyorum' dedi."


rotahaber.com