Kahramanmaraş'ın Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'nde meydana gelen göçükte toprağın altında kalan işçilere hala ulaşılamadı. Pazar günü oluşan ilk göçüğün yaklaşık 4 katı büyüklüğünde olduğu belirtilen göçüğün altında 10 işçi, 13 kamyon ve 3 iş makinesi olduğu tahmin ediliyor.

Bu arada elde edilen bilgiye göre; Genelkurmay Başkanlığının 2 adet helikopter, Sağlık Bakanlığı'nın ise 1 adet ambulans helikopteri bölgeye göndereceği öğrenildi.

Kömür tedarik eden Çöllolar kömür havzasında ikinci kez meydana gelen göçük sebebiyle santralde çalışan işçilerin büyük bir kısmı ve aileleri havzaya akın etmiş durumda. Sadece kurtarma ekipleri ve jandarma olay yerine alınıyor. Resmi olmayan ilk bilgilere göre 15 kişinin göçük altında kaldığı ve hala ulaşılamadığı belirtiliyor. Sabah saat 09.30-10.00 saatlerinde olduğu bildirilen göçüğün yaklaşık 160 metre yerin altında olduğu bilgisi veriliyor.

Çöllolar açık kömür üretim sahasında 6 Şubat'ta yaşanan ilk göçükte 1 işçi hayatını kaybetmiş, 10 işçi de yaralanmıştı. Buna rağmen havzada çalışmaların devam etmesi tepkiyle karşılanmıştı.