Gazeteci Metehan Demir, komutanların görevlerini bırakmalarını Başbakan Erdoğan'ın istemiş olacağını söyledi.

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Genelkurmay Başkanı Koşaner ve kuvvet komutanlarının görevlerini bırakmalarını değerlendirdi.

Demir'in açıklaması şöyle:

"Bir süreden beri şehir efsanesi vardı. Genel Kurmay Başkanı'nın istifa edeceği yönünde. Biz bunu araştırmıştık ama söz konusu olmadığı bilgisini aldık. Belki de bardak en sonunda taştı. En önemlisi 43 tane amiralin tutuklu bulunması. Bu istifanın ben şehir efsanesi olabileceği kanaatindeydim.

Zor dönemlerde birliklere moral vermek de komutanın görevleri arasında o nedenle ben istifa düşünmüyordum. Geçen seneki Yüksek Askeri Şura'da da buna benzer iddialar vardı. Demek ki bugün yapılan toplantılardan bir sonuç çıkmadı. Başbakan'ın seyahatinin ertelemesine de bakarsak bugünkü toplantıda bir sıkıntının olduğunu anlıyoruz. Komutanların emeklilik hakları tabii ki var. Sonuç olarak bu görevini bırakmaktır. Burada dediğim gibi Sayın Başbakan, Sayın Genel Kurmay Başkanı'na "artık anlaşamıyoruz bırakın" mı dedi yoksa Sayn Genel Kurmay Başkanı, Sayın Başbakan'a buraya kadar artık devam etmiyoruz" mu dedi bilmiyoruz. İlerleyen günlerde nasıl olduğu ortaya çıkacaktır.

Askerler genelde konuşmuyorlar. Geçen sene çok sancılı süren bir YAŞ yaşamıştık. Kimse çıkıp konuşmadı. Son 1 haftada Koşaner'in istifa edeceğini duymayan kalmamıştı şehir efsanesi anlamında ama istifa olmadı. Bu istifalar olduysa demek ki bugün köşkteki toplantıda ipler koptu."