Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ANA ile saat 10.55'te Diyarbakır'a geldi.

Gül'ü, Diyarbakır Havaalanı'nda Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ve öteki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de Diyarbakır'a geldi.

ZILGITLARLA KARŞILANDI

Cumhurbaşkanı Gül için havaalanında folklor gösterisi düzenlendi.

Valiliğe gitmek için yola çıkan Gül'ün konvoyuna sevgi gösterisinde bulunuldu.

Zılgıtlar çeken bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı'na gül hediye etti. Bir Diyarbakırlı da Gül'e poşu verdi.

Bu arada, Gül için asılan pankartlarda Kürtçe'nin bulunmadığı, sadece Türkçe'nin yer aldığı görüldü.

Sivil toplum kuruluşları temsilcilerini dinleyecek olan Cumhurbaşkanı Gül’ün gezisinin en önemli duraklarından biri Büyükşehir Belediyesi olacak.

Belediye Başkanı Osman Baydemir'le yaklaşık 40 dakikalık bir görüşme öngörülürken, Baydemir’in Gül'e Kürtçe-Türkçe sözlük hediye edeceği ve bir rapor sunacağı belirtildi.

Osman Baydemir’in diğer programlara da katılmayı planladığı kaydedildi.

Cuma namazını Nebi Camii'nde kılacak olan Abdullah Gül, cami çıkışında ise Gazi Caddesi'nde Diyarbakırlılarla buluşacak.

Cumhurbaşkanı’nın Cuma günü Kürtçe yayın yapan TRT Şeş kanalında bir söyleşisi yayınlanacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kentte iki gün kalacak.

Abdullah Gül, cumhurbaşkanı seçildiği 2007 yılının Eylül ayında Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak'ı da kapsayan tur kapsamında kente gitmişti.

JETLER UÇTU

Tam bu sırada, Diyarbakır semalarında jetler uçtu. Jetlerin, güvenlik için mi yoksa rutin uçuş için mi uçtuğu bilinmiyor. Fotoğraf çekiminin ardından Gül, havaalanı çalışanlarını selamladıktan sonra alandan ayrıldı.

Havaalanında bürokratların yanı sıra çok sayıda vatandaş da Gül'ü bekledi. Yüzlerce vatandaş, makam aracına yönelen Gül'ü kırmızı karanfillerle karşıladı.

BAYDEMİR KÜRTÇE-TÜRKÇE SÖZLÜK HEDİYE EDECEK

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Gül’e Menengiç kahvesi ikram edecek. Baydemir, ayrıca Gül’e bir de Türkçe-Kürtçe sözlük hediye edecek. Baydemir’in resmi ziyaretleri dışında, Gül’ün tüm ziyaretlerine katılacağı belirtiliyor.

ŞEHİT YAKINLARI DA YEMEĞE KATILACAK

Cumhurbaşkanı Gül'ün bu akşam Diyarbakır'daki yemeğine 28 Temmuz 2004 tarihinde şehit düşen Abbas Yoldaş'ın yakınlarının da katılacağı öğrenildi. (Mynet)