TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili  Celalettin Güvenç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güvenç mesajında, ülkemizin demokratik, şeffaf ve bağımsız bir ülke olarak ilerlemesinde vazgeçilmez unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basın olduğunu söyledi.


Özgür ve tarafsız basın vazgeçilmez unsurdur.Türk basınının, demokrasimizin güçlenmesine ve açık toplum hedefine ulaşılmasına değerli katkılar sağladığını belirten  Güvenç,“Geçmişten günümüze önemli bir gelişme gösteren, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün arttırmaktadır.Basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir.Türkiye’nin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinde vazgeçilmez unsurlardan biri de özgür ve tarafsız basındır.Günümüzde ülkelerin itibarı, farklı görüşlerin demokratik bir zeminde ortaya konabilmesi, değişik bakış açılarının ifade edilebilmesi, serbestçe tartışılabilmesi ve kamuoyunun bütün tartışmaların takipçisi olabilmesiyle yükselmektedir. Bu nedenle, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması, demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından önemlidir” dedi.


Kamuoyu eksiksiz bilgilendirilmeli 
Kamuoyunun eksiksiz bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Güvenç, “Demokratik olgunluğun en önemli göstergesi budur. İletişim teknolojilerindeki yeniliklerle birlikte bugün, insanlar dünyadaki gelişmelere daha duyarlı ve haberlere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş, basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır, Son olarak gördük ve malesef yaşadıkki 15 Temmuz Hain Darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Millletimizi sokağa davet etmesi ve Milletimizin anında refleks göstermesi iletişimin, gazeteciliğin ülke için, millet için ve milletin geleceği için ne kadar hayati görevler olduğunu bir defa daha bizlere göstermiştir. 
Dolayısıyla basın çalışanlarının sorumluluğu ve meslek ve etik ilkelerinin önemi de her geçen gün artmaktadır. Basınımız görevini yerine getirirken, hukukun evrensel standartları, kişi haklarına ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Mesleğin zorluklarına rağmen, üstün bir hizmet anlayışıyla görevlerini yerine getiren basın  çalışanlarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.