Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür VakfıEzidi ve Türkmenler için yardım kampanyası düzenledi.


Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şube Başkanı Ali Rıza Cimikoğlu, Irak’ın Şengal bölgesinde Ezidi ve Türkmenlerin IŞİD tarafından katledildiklerini ifade ederek, bu amaçla bir yardım kampanyası düzenlediklerini söyledi.
Cimikoğlu, yaptığı açıklamada, “IŞİD denilen terör örgütü tarafından Irak-Şengal bölgesinde yaşayan Ezidilere ve Türkmenlere din adına 21. yüzyılda tüm dünyanın gözü önünde yapılan insanlık dışı katliam ve zulümleri lanetliyoruz. Ben insanım diyen hiçbir şahıs, bu insanlık dışı zulüm ve katliam karşısında suskun durmamalı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Elbistan Şubesi olarak, yardım kampanyası düzenliyoruz. Tüm duyarlı vatandaşları bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz” dedi.
Cimikoğlu, yardım kampanyasına para kabul etmediklerini ifade ederek, kuru bakliyat, temiz ve yeni giysiler, sağlık malzemeleri, kadın özel ihtiyaçları ve çocukların ihtiyaç duydukları malzemelerin vakfa teslim edilebileceğini ve bu amaçla da 419 16 05-06 nolu telefonlardan irtibat kurulabileceğini sözlerine ekledi.