Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) Avşar yerleşkesi ana giriş kapısı için düzenlenen proje yarışmasının kazananı belli olduğu bildirildi


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin (KSÜ) Avşar yerleşkesi ana giriş kapısı için düzenlenen proje yarışmasının kazananı belli olduğu bildirildi.


KSÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Mustafa Kemal Hançerli yaptığı yazılı açıklamada, tarihi ögelere bağlı kalınarak tekrar yapımı için Ağustos ayında başlayan yarışmanın birincisinin Ömer Faruk Alp olduğunu belirtti.


Hançerli, yarışmaya 21 adet projenin katıldığını, heyet olarak bunlar arasında seçim yapmakta zor hatırlatarak, amaçlarının KSÜ'nün ana girişine Kahramanmaraş'ın tarihi ve doğal değerleri göz önünde bulundurularak, tercihen Selçuklu konseptine bağlı yapılmış bir giriş kapısı kazandırmak olduğunu söyledi.


Birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye bin lira verileceğine işaret edilen açıklamada, "Tabi ki bu eseri birinci seçtik diye kapıyı bu şekilde yaptıracağız anlamına gelmesin, gönül Üniversitemiz için en iyisini yapmak ister ancak bu bir maliyet meselesi" ifadeleri kullanıldı.


Emre Yönder'in ikinciliği, İsrafil Gürbüz'ün üçüncülüğü elde ettiği yarışmadan birinci olarak çıkan Alp'de 2011 yılında mezun olduktan sonra İngiltere'de yüksek lisans yaptığını belirterek ofis açtıktan sonra hazırladığı projenin ilk işi olduğunu buna rağmen ödül almasının kendisi için sevindirici olduğunu vurguladı.