Türk Halk Müziği sanatçısı Hilmi Şahballı, memleketi Kahramanmaraş'tan bağımsız milletvekili adayı olacağını söyledi.

Kahramanmaraş'ta gazetecilere açıklama yapan Şahballı, gönlünden bir süredir politikaya girerek milletve kili olmak geçtiğini, resmen adaylı-ğını 25 Mayıs Cuma günü kent mer-kezinde düzenleyeceği basın toplan-tısı ile açıklayarak, kampanya faali-yetlerine hemen başlayacağını belirtti.

''Neden bağımsız aday oldunuz ?'' sorusuna Şahballı, ''Seçimlere ba-ğımsız aday olarak gireceğim. Bunun nedeni ise, bana söz veren bazı genel başkanlar ikinci sırayı verdiler, sonra bu kararlarından çark ettiler. Bu nedenle ben de sinirlenerek bağımsız aday olmaya karar verdim. Oylarını ellerinden alacağım, başka bir şey yok'' dedi.
Kahramanmaraş'ta seçilme şansı-nın yüksek olduğuna inan-dığını dile getiren Şahballı, ''Sazımla, sözümle, siyasi birikimimle bir hafta sonra meydanlardayım, şimdiye kadar pek çok siyasetçi için seçim öncesi kasetler hazırla-dım. Şimdi bunu bir kere de kendim için yapacağım. Yani siyasetin acemisi değilim, bilakis halka hitap etmesini çok iyi bilirim'' diye konuştu.

Şahballı, Türk Telekom Lig A'ya yükselecek olan üçüncü takımı belirleyecek olan final maçlarına katılacak olan Kahramanmaraşspor'a da tesislere gelerek başarı dileklerinde bulundu. Şahballı, halay çekti, hareketten önce düzenlenen konvoya katıldı. (OSMAN SAYIN) (www.kanal46.tv)