YSK, adli ve idari yargı hâkim ve savcıları arasından HSYK üyeliği için yapılacak seçimlerde uygulanacak esasları belirlerken, adayların propaganda yapamayacağına karar verdi.

Seçim takviminin başlangıcı olan 24 Eylül Cuma gününden, oy vermenin biteceği tarihe kadar her türlü propaganda yasak. Adayların sadece özgeçmişleri, istekleri halinde YSK’ca tahsis edilmiş internet sitesinde yayınlanacak. “adalet.org” YSK kararı uyarınca yeni düzenleme için yayınına dün akşama kadar ara verdi. Dünkü Resmi Gazete’de yayımlanan karar özetle şöyle:

- Birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş olan adli ve idari yargı hâkim ve savcılar aday olmak için doğrudan YSK’ya başvuracaklar. Adaylardan, başvuru dilekçesi, nüfus kayıt örneği, adli sicil ve arşiv kaydı, görev belgesi, fotoğraf ve özgeçmiş belgesi istenecek.

- HSYK üyeliğine, adli yargı hâkim ve savcıları arasından yapılacak seçimde her il bir seçim çevresi olarak belirlendi. Hâkim ve savcılar, görev yaptıkları yerin bağlı olduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar. İdari yargı hâkim ve savcıları arasından yapılacak seçimde, bölge idare mahkemesinin bulunduğu yargı çevresi bir seçim çevresi olarak tespit edildi. İdari yargı hâkim ve savcıları da görev yaptıkları yerin yargı çevresinde yer alan bölge idare mahkemesinin bulunduğu il seçim kurulunca belirlenen sandıkta oylarını kullanacaklar.

- Adayların soyadlarına göre alfabetik liste halinde düzenlenecek olan ve isimleri karşısında oy kullanma tercihini belirtecek boş kutucuk bulunan birleşik oy pusulaları, il seçim kurullarına gönderilecek. Her seçim çevresinde bir sandık kurulacak. (Hürriyet)