Hulusi Efendi Vakfı tarafından 2014 yılının ''Hulusi Efendi Yılı'' olması için, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na başvuru yapıldığı bildirildi.


Hulusi Efendi Vakfı Kahramanmaraş Temsilciliği'nden yapılan açıklamada, Osman Hulusi Ateş Efendi'nin evrensel ve insani değerlerine önem veren, çevresindekileri bu şekilde yönlendiren, kurduğu vakıf ve bıraktığı eserleriyle birçok güzelliği bütün dünyaya ulaştıran ve gelecek asırlarda da etkisi devam edecek bir şahsiyet olduğu belirtildi.


Hulusi Efendi'nin herkese değer veren düşünce ve görüşleriyle insanlığa hizmet ettiği kaydedilen açıklamada, ''Eğitim, kültür, sosyal, sağlık, sanat, bilim, mimari, ekonomi gibi alanlarında hizmetlerini halka halka genişletmiştir. 'Her canlıya hizmet' prensibiyle Darende'den tüm dünyaya hizmetler taşımış, arkasında bıraktığı eşsiz eserleri ve kurduğu vakıfla bu hizmetlerin artarak devam etmesine vesile olmuştur'' ifadelerine yer verildi.


Hulusi Efendi'nin Türk Edebiyatı'nın tasavvuf sahasında 20. yüzyıla damgasını vuran alim, şair ve bir gönül sultanı olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:


''Hulusi Efendi, yapmış olduğu tüm hizmetlerin toplumun farklı kesimleri tarafından takdirle karşılanmaktadır. 76 yıllık ömründe bir insanın yapması hayli güç işleri başarıp, geride bıraktığı büyük eserleri, evlatları ve kurduğu vakıfla bugün olduğu gibi ileride daha nice hayırlı işlere vesile olacak hizmetlerin temelini atmıştır. Bundan yola çıkarak 2014 yılının ''Hulusi Efendi Yılı'' olması için UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'na başvuru yapıldı.'' AA