CHP, Soma'daki maden faciasının ardından Bakan Taner Yıldız ve Bakan Faruk Çelik hakkından gensoru önergesi verdi.. 


Meclis mesaiye soma gündemiyle başladı. Partilerin araştırma komisyonu önergeleri Genel Kurul'da görüşmeye açıldı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, hükümetin de hukuki sorumlulukları olduğuna dikkat çekti. Ayrıca CHP , iki bakan hakkında gensoru önergesi verdi.

İKİ BAKAN HAKKINDA GENSORU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Manisa Soma 'da 301 işçinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında gensoru önergesi verdi.

YILDIZ: BAKANLIKLARIN DA SORUMLULUKLARI VAR

Partilerin araştırma komisyonu önergelerinin görüşüldüğü oturumda ilk söz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'daydı. Yıldız, olayla ilgili bakanlıkların da sorumlulukları olduğunu belirtip, "İşin ocağında özel sektör vardır ama sorumluluk olarak hukuki ve insani olarak tek başına değildir. TKİ ve ruhsat sahibiyle Enerji Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın da içinde bulunduğu bir sorumluluk alanı var." diye konuştu.

"HER ŞEY ARAŞTIRILACAK"

Bakan Yıldız madenlerde denetimleri artırmak için dünyadaki örnekleri incelemeye başladıklarını söyledi. Soma'daki facia hakkında süren adli soruşturmanın kamuya uzanabileceğinin sinyalini verdi ve "Arkadaşlarım oraya buraya gittik dediler ama bu kaza olduğuna göre farklı bir durum var. Bizim atladığımız bir şey var mı ya da bütün fiziki şartlar yerine getirilse bile işyerine refakat etmede bir eksiklik mi var? Bütün bunlar araştırılacak." ifadelerini kullandı..

Muhalefet de sorumlulardan mutlaka hesap sorulmasını istedi. Öte yandan Meclis görüşmelerinde Soma'daki madenci şehitliğinin anıt mezara çevrilmesi önerildi.

SAMANYOLUHABER