Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz gün gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı İlhan Selçuk, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Selçuk saat 01.30 sıralarında serbest bırakıldı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Kemal Alemdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişi ise halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde.
İlhan Selçuk'un avukatı Akın Atalay, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, İlhan Selçuk'un polis sorgusunun tamamlandığını kaydetti.
Selçuk'un sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Atalay, “İfadenin içeriğiyle ilgili herhangi birşey söyleyemiyorum. İfade, Ergenekon soruşturması kapsamında verilmiş bir ifadedir” dedi.
Atalay, “suçlamanın ne olduğunun” sorulması üzerine, Ergenekon operasyonu kapsamında, suçlamanın somut olarak savcılık aşamasında ifade edileceğini söyledi.

Atalay, “Selçuk'un polise verdiği ifadenin uzun sürdüğü” iddiaları üzerine de, ifadenin yaklaşık 4 saat sürdüğünü ve ifade alınması sırasında zaman zaman ara verildiğini dile getirdi.

Savcının, Selçuk hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulması istemiyle nöbetçi mahkemeye başvurduğu da gelen bilgiler arasında.