İstanbul Yenibosna'da 75. Yıl Polis Merkezi yakınlarında bomba yüklenen motosiklet patladıldı. Şiddetli patlama sesi büyük panik yarattı. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.
Vali Vasip Şahin, saldırıda 10 sivil vatandaşın yaralandığını, ağır yaralı olmadığını söyledi.


İstanbul Yenibosna'da bir karakol yakınında şiddetli patlama meydana geldi. Olayda 10 kişi yaralanırken, polis ekipleri ikinci bir patlamaya karşı bölgeyi boşalttı.


Olay, Yenibosna 75. Yıl Karakolu yakınlarında saat 15.40 sıralarında meydana geldi.


Polis ekipleri, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alarak, olası ikinci bir patlamaya karşı vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Bölgedeki okullar boşaltılırken, çevrede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı.


Patlamada çok sayıda araç hurdaya dönerken, 10 kişi yaralandı. Polisin çevredeki çalışmaları devam ediyor.


10 KİŞİ YARALANDI


Vali Şahin şunları söyledi: "Bombalı bir motosikletin park edilmesi suretiyle bir patlama meydana gelmiştir. 10 vatandaşımız yaralanmıştır. Allaha şükür ağır yaralı yok, tedavileri devam ediyor. Olayın oluş şekli ve örgüt bağlantısı devam ediyor. Konuyla ilgili iddialar araştırılıyor. Görüntüler toplanıyor incelenecek. Polislerimizden yaralımız yok. Bu tür olaylarda en ufak ihtimali değerlendirmek zorundayız. Ola ki tuzaklanmış başka bir bomba başka bir niyet olabilir. Vatandaşlarımızın uyarılara uymasını istiyoruz"


EŞKALİ BELİRLENDİ


Patlamadan hemen önce siyah mont, kot pantolon ve siyah motosiklet kaskı takan bir kişinin koşarak olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi. Bunun üzerine şüpheliyi yakalamak için polis çevrede inceleme yapıyor. Geniş çaplı operasyon başlatıldı.


ASKERLİK ŞUBESİNE VE OKULLARA DA YAKIN


Patlamanın olduğu nokta, polis karakolu, askerlik şubesi ve Adli Tıp Kurumu ve birçok eğitim kurumunu da yakın.


2012'DE DE HEDEF OLMUŞTU


75. Yıl Polis Merkezi 2012 yılında da bir terör saldırısının hedefi olmuştu. 2012'de bir kadın terörist polis merkezine yönelik saldırıda bulunmuştu.