İstanbul'da olaylı başlayan 1 Mayıs kutlamaları olayların şiddeti artarak devam ediyor.


İstanbul'da Taksim'e girmek isteyen gruplara Mecidiyeköy'de de izin verilmedi. Taş ve molotof kokteyli atan göstericilere biber gazı ile müdahale edildi. 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen bir grup gösterici Mecidiyeköy'ü savaş alanına çevirdi. Göstericiler, araç trafiğine açık yolu kesti. Emniyet güçleri metrobüs üst geçidinden olayları kontrol altına almaya çalıştı. Yüzleri maskeli grup, polise taş attı. Kaldırım taşlarını da söken gruba, polis biber gazı ile müdahale etti. Misketli ve taşlı saldırıda iki polis memuru yaralandı. Polis 20 kişiyi gözaltına aldı.


Unkapanı ve Galata Köprüleri kaldırıldı


İstanbul Valiliği'nce alınan 1 Mayıs işçi bayramı nedeniyle alınan önlemler kapsamında bu köprülerin trafiğe kapatılması yer almıyordu. Köprülerin trafiğe kapatılmasıyla, her iki yaka kalan, aralarında turistlerin de bulunduğu birçok kişi başka yollar aradı, bazıları da hergün binlerce kişinin geçtiği, köprünün araç ve insandan yoksun fotoğrafını çekti. Hemen her gün Galata Köprüsü'nde balık tutan amatör balıkçılar, bu kez Karaköy iskelesinde olta attı.
KÖPRÜ 1970'DE DE İŞÇİLERİN GEÇİŞİNİ ENGELLEMEK İÇİN KAPATILMIŞTI
İstanbul'da işçilerin yürümesini engellemek için Galata Köprüsü 16 Haziran 1970'de açılarak yol kesilmişti. Kartal, Levent ve Topkapı dolaylarındaki fabrikalarda çalışan 10 bine yakın işçinin katıldığı 1970 yılındaki gösterilerde 3 kişi ölmüş 200'e yakın kişi de yaralanmıştı. Bakanlar Kurulu bunun üzerine İstanbul, Kocaeli ve ilçelerinde sıkıyönetim ilan etmişti. Sıkıyönetimin ilanı ile birlikte Topkapı istikametinden gelen işçilerin Karaköy'e geçmesinin engellenmesi için Galata Köprüsü açılmış araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı.


Havai fişekli karşılık!


Şişli Halaskargazi Caddesi'nden Taksim'e yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Grup, polise havai fişek atarak karşılık verdi.


Tekin ve Karakaş hastanede


Beşiktaş'taki olaylar sırasında gazdan etkilenen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP'li eski bakan ve milletvekili Ercan Karakaş hastaneye kaldırıldı.


Savaş alanına döndü


Şişli'de ara sokaklarda polis ile göstericiler arasında olaylar devam ediyor.Ara sokaklarda çok sayıda ev ve işyerinin camları kuruldu. Barikat kuran göstericilere polis, TOMA adı verilen araçlarla müdahale etti. Göstericiler polise taş yağdırırken cadde ve sokaklardaki yüzlerce taş dikkat çekti.


Taksim, Beşiktaş, Şişli ve bu bölgelere çıkış güzergahlarındaki 1 Mayıs kutlamalarını canlı olarak dha.com.tr'den dönüşümlü olarak izleyebilirsiniz.


 


 


DHA