İstanbul'da Birleşik Özgürlük Güçleri'ne (BÖG) ait hücre evine yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken, cok sayıda silah ve bomba yapımında kullanilan malzeme ele geçirildi.


İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Istihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) örgütünün İstanbul'da en az iki yere bombalı ve silahlı eylem gerçekleştirmek için hazırlık yaptığı bilgisi üzerine harekete geçti.
Teknik ve fiziki takibin ardından Şişli'de iki adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2'si kadın toplam 3 kişi kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.
Hücre evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet Kaleshnikov otomatik tüfek, ?1 adet tabanca, çok sayıda mermi ile birlikte? patlamaya hazır kapsüller, bomba için elektronik devreler, bomba yapım malzemeleri, eylem planları,eşif istihbarat notları ve krokiler ele geçirildi.
Gözaltına alınarak emniyete getirilen şüphelilerin, Suriye'deki kamplarda suikast ve bomba eğitimi aldığı iddia edildi.
Marksist-Leninist görüşleri benimseyen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG), PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD ile birlikte Kobani'de savaşan silahlı örgüt bilinir.
  TUGAY SADAY
(İHA)