Yeniden belde olan Karacasu ile Kavlaklı beldelerine atanacak olan geçici belediye başkanlarının kimler olacağı büyük bir merakla beklenirken, bu isimlerin İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcıları İhsan Karadutlu ile Servet Vural olabilecekleri öne sürülüyor. Bu isimlere sıcak bakan Kahramanmaraş kamuoyu ise; "Neden olmasın, ikisi de teknik eleman...Seçime kadar geçiş sürecini başarılı bir şekilde yönetebilirler..." görüşlerini dile getiriyor.

Kahramanmaraş Belediyesinin 3 Mart 2008 tarihli olağanüstü meclis kararı ile yaptığı başvuru neticesi, 26.Aralık 2008 tarihinde de üç’lü kararname ile tüzelkişiliği kaldırılarak mahalle konumuna gelen Karacasu, şimdi yeni bir karar aşamasında.

Bilindiği üzere, dönemin belediye başkanı olan, kararlı ve mücadeleci yönüyle bilinen başarılı yerel yönetici Süleyman Topçuoğlu’nun Danıştay’a açtığı dava neticesi, (29 Aralık 2008 tarih ve 11127 sayılı esas no.lu dosya) 2 Ekim 2009 tarihinde Danıştay 8. dairesinin kararı ile, bu kez yine üçlü kararname ile Karacasu yeniden tüzel kişiliğine kavuşmuş oldu.

Şimdi Karacasu’da seçimler yapılacak. Ancak seçimler yapılana kadar valilikçe geçici belediye başkanı atanacak. Bu ismin ise büyük bir ihtimalle il özel idare genel sekreter eski yardımcısı İhsan Karadutlu olduğu konuşuluyor. Öte yandan, aynı kararname ile tüzelkişiliğine kavuşan Kavlaklı için de süreç aynı işlerken, bu beldeye de yine özel idare il genel sekreter eski yardımcısı Servet Vural’ın geçici olarak belediye başkanı olarak atanması bekleniyor.
Seçim takvimi ne zaman belli olacak?

İşte, bugünlerde tüm Karacasu halkının cevabını merakla beklediği soru bu. Yüksek Seçim Kurulu, muhtemelen 12 Kasım, ya da ertesi günü olan 13 Kasım 2009 günü bu iki beldemizde yapılacak seçimin takvimini belirleyecek. Ki, bu sebeple de belediye başkanı Mustafa Poyraz’ın bugün veya yarın Ankara’ya gideceği sanılıyor.

Karacasu’da konuşulan bir başka mesele, Danıştay 8. Dairesinin kararından sonra, yani Karacasu’nun yeniden tüzel kişiliğine kavuşması ardından, belediyenin bu yöreye, bu tarafa olan tüm hizmetleri durdurduğu söylenenler arasında iken, yine vatandaşlar geçici olarak atanacak (rutin işlerin yürütülmesi için) kimin atanacağını merakla beklemeye başladı.

TOPÇUOĞLU’NUN ŞANSI…

Sanayi ve sağlık beldesi olarak ünlenen Karacasu’da bu belirli-belirsiz bekleyiş sürerken, Yüksek Seçim kurulunun belirleyeceği tarihte yapılacak yerel seçimler için, bu yöreye büyük emekleri geçen, hizmetleri dokunan Süleyman Topçuoğlu’nun karşısına, hangi siyasi partiden aday olup olmayacağı bilinmeyen bir öğretmen aday olarak çıktı. Bu adayın ismi, İstanbul’da ağabeyi Ali Aksu’ya ait hastaneleri olan (2 adet) Faruk Aksu… Vatandaşın söylediği şu; “Sermayenin partisi olmaz. Biz eski başkanımız Topçuoğlu’ndan memnunuz. 5 senelik döneminde biz hizmeti onda gördük, insanlığı, sosyal belediyeciliği onunla yaşadık” derken, yıldızı paralayan Karacasu, Topçuoğlu diyor, başka birşey demiyor. Ancak bilinen bir başka gerçek var, öğretmen (Karacasu ilköğretim okulu) Faruk Aksu, yaklaşık 6.500 seçmeni olan 9.625 nüfuslu (şimdi on bini rahatlıkla geçti) geçmişi başarılarla dolu Topçuoğlu’ndan belediye başkanlığı koltuğunu alabilecek mi, şimdi herkes bunu konuşuyor.

Beldede sancılı bekleyiş sürerken, seçim takvimi açıklanır açıklanmaz, beldede ve adaylarda hareketli günlerin yaşanacağı tahmin ediliyor. (Kaynak: Maraş Gündem - www.kanal46.com)