Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Kahramanmaraş'a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı.


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Kahramanmaraş'a Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilişinin 91. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Atatürk anıtında düzenlenen törende, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Garnizon Komutanı Uzay Şahin, Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, anıta çelenk sundu.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyük Şehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, anıtın yanı başında dalgalanan Türk bayrağına İstiklal Madalyası'nı 91. Kez taktı. 
Törende konuşan başkan Erkoç, Kurtuluş Savaşı’nda kentin çok büyük kahramanlıklar gösterdiğini söyledi. Erkoç şöyle devam etti; "Kahramanmaraşlıların birlik ve beraberlik içerisinde vatan savunmasında asil düşünceleri bizler için bir yol haritasıdır. Bütün bunları bizler bir emanet biliyoruz. Onların verdiği istiklal mücadelesini bugün istikbale yürürken, onların torunları olarak kendimize ilke ediniyoruz. Atalarımız 'Maraş bize mezar olmadan düşmana gülzar olmaz' diyerek Milli Mücadele'de destan yazıp, üzerilerine düşen görevi hakkıyla yerine getirdiler. Atalarımızdan devraldığımız emaneti hem koruyacağımıza hem de bu yolda gideceğimize Allah'ın huzurunda, tarih ve insanlık önünde söz veriyoruz." diye konuştu. 
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, şehit ve gazi dernekleri temsilcilerinin de katıldığı tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan şiir ve kompozisyonları okumasıyla son buldu.