Ülkenin kuzeydoğusu açıklarında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki sarsıntının ardından ülkenin kuzeydoğusu için tsunami uyarısı yapıldı.

11 Mart'ta tarihinin en büyük depremini yaşayan Japonya bu kez de 7,4 büyüklüğünde sallandı. Japon Meteoroloji Ajansı'nın Miyagi Depremi olarak isimlendirdiği sarsıntının 11 Mart'ta yaşanan 8,9'luk büyük depremin artçısı olduğu belirtildi.

Yerel saatle 23.39'da gerçekleşen deprem başkent Tokyo'da da hissedildi. Deprem bölgesine yakın kentlerde elektrik kesintisi meydana geldi. Sendai, Miyagi, Aomori, Iwate ve Akita kentleri geceyarısı karanlığa gömüldü.

Miyagi kentinde merdivenlerden düşen 17 yaşındaki bir gencin yaralandığı, Sendai'de ise 20 kişinin tedavi için hastanelerde olduğu bildirildi.
Yamagata Havaalanı'nda da bir binada yangın çıktığı öğrenildi.

7,4 büyüklüğündeki depremin ardından ülkenin kuzeydoğusu için tsunami uyarısı yapıldı. Japon televizyonları 1 metrelik dalgalar beklendiğini duyurdu. Halka kıyılardan uzak durmaları ve yüksek bölgelere çıkmaları uyarısı yapıldı. Ancak depremden 90 dakika sonra tsunami uyarısı kaldırıldı

NÜKLEER SANTRALLER ALARMDA

Depremin olduğu ve tsunami alarmının verildiği bölgede İbaraki ve Onagawa nükleer santralleri bulunuyor. Daha önce kriz yaşanan Fukuşima'daki nükleer santralde ise anormal bir durum yok. Ancak Fukuşima'da çalışan ekip, tedbir amaçlı santralden tahliye edildi.

11 Mart'taki 8,9'luk depremin ardından meydana gelen tsunami felaketiyle Japonya'da binlerce kişi hayatını kaybetmişti.(Mynet)