Suriye'deki şiddet ortamından kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilerden bir kısmı Kahramanmaraş'a getirilecek.


Yetkili makamlardan elde edilen bilgilere göre; kent merkezine ilk etapta bin 700, Türkoğlu ilçesine de 600 civarında mültecinin getirilerek barındırılacağı öğrenildi.


Öncelikle yatılı okulların pansiyonlarında kalacak olan Suriyelilerin önümüzdeki günlerde kent merkezindeki Karacasu bölgesi ile Türkoğlu ilçesinde oluşturulacak çadır kentlere alınacağı belirtildi. Mültecilerin sabaha karşı otobüslerle Kahramanmaraş'a getirilmesi bekleniyor.


10 BİN KİŞİLİK ÇADIR KENT İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI


Öte yandan; mültecilerin gelecek olması nedeni Kahramanmaraş Valiliğinde dün yetkililer ile bir toplantı yapan Vali Şükrü Kocatepe, Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınacak Suriyeliler için Kahramanmaraş'a 10 bin kişilik çadır kent kurulması için çalışmalarına başlandığını bildirdi.


ÇADIR KENT KARACASU'DAKİ MOBİLYACILAR SİTESİ ARSASINA KURULACAK


Çadır kentin merkeze bağlı Karacasu (Ferhuş) Mahallesi'ndeki Mobilyacılar Sitesi'ne ait arsa üzerine kurulacağını söyleyen Vali Kocatepe, altyapı çalışmalarına başlandığını belirtti. Vali Kocatepe; "Kahramanmaraş'taki 10 bin kişilik çadır kent, 25 Ağustos'a kadar hazır olacak. Bu gece Kahramanmaraş'a 2 bin Suriyeli gelecek. Bunlar ise; Türkoğlu ve Göksun ilçeleri ile il merkezindeki okulların pansiyon bölümlerine yerleştirilecek" şeklinde konuştu. (www.kanal46.com)