Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 'huzur' uygulaması gerçekleştirdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil ve resmi ekipler önceki gün akşam saatlerinde ilk olarak Çamlık Parkı'nda kimlik uygulaması yaptı. Parkta bulunan gençlerle sohbet eden ekipler, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu.

Uygulamanın amacını da anlatan polisler, özellikle şüpheli gördükleri durum karşısında vatandaşların '155 Polis İmdat' telefonunu aramalarını istedi. Bu arada park içerisinde mangal yakan gençler, polislere kebap ikram ederken, polisler de bu ikramı geri çevirmedi.

Uygulama kapsamında, Hastane Gazi Mustafa Kuşçu Caddesi üzerinde Trafik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ile diğer sivil ekipler, trafik uygulamasına katıldı.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, bu tür uygulamaların devam edeceğini belirterek; “Amacımız elbette insanımızı rahatsız etmek değil. Polisin bir de caydırıcılık rolü var. Dolayısıyla bu tip huzur uygulamalarının her zaman faydası olacaktır” diye konuştu.

Bu arada vatandaşlar ise Kahramanmaraş'ın huzur ve güvenliği için bu tür uygulamaları yerinde ve olumlu karşıladıklarını söylediler. (www.kanal46.com)