Kahramanmaraş Polisi, örgütlü suçlarla mücadele kapsamında yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü çalışmalar sonucunda başkalarına ait kimlik ve kredi kartı bilgilerini kullanıp telefon kontör transferi yaparak, pazarlamak suçlarından ve elebaşlığını bir bankacının yaptığı 8 kişilik bir şebekeyi ele geçirdi.

Konu hakkında basın toplantısı yapan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, telefon bankacılığı kullanılmak sureti ile yüklü miktarlarda GSM telefon transferi yapıldığını ve bu nedenle birçok kimsenin mağdur edildiği bilgilerinin alınması üzerine 6 Temmuz 2007’de ‘Kontör’ isimli bir operasyona başladıklarını söyledi.

Kent merkezinde faaliyet gösteren bir özel bankada memur olarak çalışan Korçan K. isimli şahsın, müşterilere ait kredi kartı bilgilerini ele başlığını yaptı tespit edilen çetenin elemanları ile paylaştığını belirten Çelikbilek, bu kredi kartlarının bilgilerinin ve şifrelerinin kullanılarak, yine başkalarına ait kimlik bilgileri ile elde edilmiş yeni GSM hatlara transfer edilip pazarlandığının tespit edildiğini ifade etti.

Çelikbilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“4 Kasım 2007 tarihinde eş zamanlı olarak başlanılan operasyon çerçevesinde suça adları karışan toplam 8 kişi yakalanarak; ‘Suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, haksız kazanç elde etmek, bankacılık görevini kötüye kullanmak, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanmak, başkalarına ait kredi kartı bilgilerini kullanmak sureti ile telefonla kontör transferi yapmak, pazarlamak ve pazarlanmasına aracılık etmek, bankaya sahte belge ibraz etmek sureti ile kredi kullanmak’ suçlarından gözaltına alındılar. Yine yapılan operasyonda; başkalarına ait kimlik bilgileri, kimlik fotokopileri ve kimlik bilgilerinin yazılı olduğu notlar, suçta kullanıldığı değerlendirilen ve şüphelilere ait cep telefonları, kontör yüklenerek satışa hazır hale getirilen çok sayıda sim kartları, yaklaşık 150 adet kredi bilgilerinin yazılı olduğu bir adet defter, çok sayıda kredi kartı numarası ve şifrelerinin bulunduğu kağıtlar ele geçirildi.”

Çelikbilek, ilk belirlemelere göre göz altına alınan şebeke elemanlarının çeşitli banka şubeleri ile 200’e yakın kredi kartı sahibini yaklaşık 100 bin YTL civarında maddi zarara uğrattıklarının da belirlendiğini sözlerine ekledi.

Polis tarafından yakalanan ve sorgulanan çete lideri Korçan K. isimli bankacı ve kardeşi Mennan K. ile Veli A., İbrahim K., Mehmet D., Sait G., Erdal G. ve Abdullah A. isimli şahıslar adli makamlara teslim edildi. (www.kanal46.tv)