Kahramanmaraş Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, dün gerçekleştirilen İstanbul merkezli '14 Aralık' operasyonlarını protesto etti.


Kahramanmaraş Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, dün gerçekleştirilen İstanbul merkezli '14 Aralık' operasyonlarını protesto etti.


Ellerinde Türk bayrakları ve Zaman gazeteleriyle öğle saatlerinde Üngüt Mahallesi'nde bulunan Kahramanmaraş Adalet Sarayı önünde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kalabalık, sık sık slogan atarak operasyonu protesto etti.


Bir süre alkış ve sloganlarla operasyona tepki gösteren grup adına Zaman Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi Ahmet Yılmaz tarafından basın açıklaması yapıldı.


Ahmet Yılmaz, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve meslektaşlarının temelsiz suçlamalarla gözaltına alındığını savunarak, "Bugün Türkiye'de demokrasi ve basın özgürlüğü adına çok acı bir gün. Türkiye halkı ve tüm dünya emin olsun ki asla korkuya esir olmayacağız ve zulme boyun eğmeyeceğiz. Bu karanlık dönemin bir gün geride kalacağına ve Türkiye'nin basınının tamamen özgür, ileri bir basın olacağına inancımız tamdır. Son olarak zamanı susturamazsınız, zaman susmaz, demokrasiden geriye dönüş yok" dedi.


Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Hayati Bakdur ise şunları söyledi:


"Burada doğrunun yanında haksızın karşısında olmak adına, hukukun yanında olmak adına bulunuyoruz. Biz bugüne kadar her zaman hukuk devletini savunduk. Bu hareketin, hizmet hareketinin içerisinde bulunmayan biri olarak konuşuyorum, Bize hiçbir şey yapmadıysa Anadolu'nun evlatlarını, üniversiteye okumaya giden bacılarımızın namusunu bizler bu harekete emanet ettik ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizler namusuyla gönderdiğimiz bacılarımız ve evlatlarımızı namuslarından hiçbir şey kaybetmeden üstlerine ekleyerek kendilerini yetiştirerek bize tekrar teslim ettiler."


Grup, basın açıklamasının ardından adliye önünde oturarak Kuran okuduktan sonra dağıldı.


Afşin'de Basın mensuplarından operasyona kınama


Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bulunan Eshabı Kehf Basın Mensupları Derneği medya kuruluşlarına yönelik operasyona tepki gösterdi
Afşin Eshab-ı Kehf Basın Mensupları Derneği'nden Dernek Başkanı İsa Dalkılınç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Devletin elbette şüphe duyduğu her kuruluşu sorguya çekme yetkisi vardır. Ancak bu faaliyetler yapılırken basın kuruluşları zedelenmemeli. Samanyolu Televizyonu ve Zaman Gazetesi gibi ülkemizin saygın kuruluşlarının genel yayın yönetmenlerinin ifadeye çağrılması ister istemez bir huzursuzluğa sebebiyet vermiştir. Yapılan soruşturmalar ivedilikle sonuçlandırılmalı ve bunlar yapılırken de ismi geçen kuruluşlar zedelenmemeli." dedi.