Türkiye’nin siyasal tarihine önemli isimler kazandıran Kahramanmaraş her dönem iktidar ve muhalefet partilerinin ilgi odağı haline geldi. Sanayi, değişim ve dönüşümü ise 1950-1983-2004 ve 2015 yıllarında gören kent, genel seçim heyecanında yerel seçimlere gidiyor.
90’lı yallarda terör sarmalına giren Türkiye’de üretim neredeyse durmuş, kaynaklar tükenmiş ve ülkede bir umutsuzluk iklimi oluşmuştu. Tam da bu noktada Kahramanmaraş yatırım için aldığı bir kuruşu 4 kuruş yaparak tekrar yatırıma dönmesi ile ülkeye umut ışığı olmuştu. Üretkenliği ve becerisi ile sol ve sağ partilerin elde etmeye çalıştığı Kahramanmaraş’ta, Ocak- Şubat ve Mart aylarında hangi lider, hangi genel başkan yardımcısı gelerek ne konuştu’yu Kanal 46 ekibi siz değerli okurları için kaleme aldı.
09 ŞUBAT ALİ ÖZTUNÇ PROJE TANITIMI  CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ENGİN ALTAY
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: “Hayırlı bir iş yapıyoruz. Sayın Akşener ve Kılıçdaroğlu gerçekten hayırlı ve büyük bir işe imza attılar. Millet İttifakının en güzel en pürüzsüz en sorunsuz vücut bulduğu yerde Kahramanmaraş’tır. Türkiye’nin değişik illerinden havadisleri alıyoruz, ufak tefek pürüzler var ve olur ama burada bu mutlu tabloyu görmek çok mutluluk verici. Bu olay seçim zaferinin de bir müjdecisidir. Kahramanmaraş’ı kazanacağımıza ben inandım. İnanmayanlarda gelsin bu tabloyu görsün. Her 10 kişiden 5 kişi Atom karınca diyor. İnşallah Atom karınca Kahramanmaraş’ın kaderini değiştirmek üzere 12 belediye başkanımızla birlikte görevi başına getireceğiz ve madalyalı şehir Kahramanmaraş Türkiye’deki sosyal gelişmişlikten payını alacak.”
12 ŞUBAT CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sınırlarda teröristlerin konuşlanmasına asla izin verilmeyeceğini belirterek, "Nasıl Cerablus ve El-Bab'taki teröristler yok olmaktan kurtulamamışsa, güney sınırlarımızda tehdit oluşturmaya çalışan teröristler de kendilerini bekleyen acı sondan kaçamayacaklar" dedi.
21 ŞUBAT  SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI MUSTAFA VARANK
Bakan Varank: “Üretimi merkeze alan bir bakanlığız. Sanayinin üzerindeki yükleri azaltmak ve yatırımları teşvik etmek ana görevimiz. Bunun için şehir şehir geziyor ve tüm paydaşlarımızla, sanayicilerimizle, üreticilerimizle istişareler yapıyoruz. Sorunları çözmek ve önerilerini hayata geçirmek için de var gücümüzle çalışıyoruz. Sizden de beklentimiz bu mücadeleye daha güçlü bir biçimde devam etmeniz. Sahip olduğunuz iş gücünün kıymetini bilerek üretim potansiyelinizi daha da yukarılara taşımak. Sanayimiz nitelikli istihdamın, ihracatın ve güçlü büyümenin lokomotifi.”
18 ŞUBAT MAHİR ÜNAL ÇARŞI GEZİSİ 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP’nin Türkiye düşmanı HDP ile işbirliği içinde yer aldığını söyleyerek, ittifaktan CHP’nin ve İYİ Parti tabanının rahatsız olduğunu söyledi. 
Ünal, Kahramanmaraş'ta seçim çalışmaları kapsamında esnafı ziyaret etti. "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz" atasözünü hatırlatan Ünal, "Şimdi Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkede bir çivi çaktığı, bir sorun çözdüğü, taş üstüne taş koyduğu görülmüş mü? Hayır. Peki CHP sorun çözmez. İcraatı yoktur. Vatandaşın sorununu çözmek manasında bir iş yaptığı yoktur”
18 ŞUBAT MAHİR ÜNAL TİCARET BORSASI 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul’u yönettiği dönemlerde çöp dağları, çamur ile çukurun slogan haline geldiğini ve memlekette su kuyruklarının oluştuğunu söyledi. 
Kahramanmaraş’ta Ticaret Borsası ziyaretinde konuşan Ünal, tanzim satış yerlerinde kuyruk oluşturan insanları gören CHP’nin eski günleri hatırladığını ve kuyrukları karıştırdığını söyledi.
21 ŞUBAT MAHİR ÜNAL ESNAF GEZİSİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) domates, biber patlıcan diye gezmesine rağmen vatandaşların tanzim satış yerlerine yoğun ilgi gösterdiğini ve yenilerinin açılması için talepte bulunduğunu ifade etti.  Kahramanmaraş’ta esnaf gezisi sonrası açıklama yapan Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta ziyaretler kapsamında vatandaşların sorunlarını dinleyip taleplerini aldıklarını söyledi. 5 saatte 600 kişiyle görüşüldüğünü söyleyen Ünal, AK Parti’nin tüm sorunlarla ilgilenmek zorunda olduğuna dikkat çekti.
22 ŞUBAT MAHİR ÜNAL TÜRKOĞLU SEÇİM BÜROSU
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 15 Temmuz gecesi Cumhur İttifakı kurulduğunu belirterek, "O gece milletine, devletine, geleceğine sahip çıkanlar bir ve beraber oldular. Bunu da 7 Ağustos ruhu ile perçinlediler. Bu Bay Kemal 7 Ağustos'ta Yenikapı'ya nasıl geldi biliyorsunuz. 7 Ağustos'tan sonra o ruha ihanet etti" dedi.
25 ŞUBAT CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Müftülük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. 
Erdoğan: “Kahramanmaraş içinde bir millet bahçemiz var. Toplam bir milyon metrekarelik alana yapılacak millet bahçemizin proje çalışmaları devam ediyor. Kahramanmaraş’ta 3270 konut projesini hayata geçirdik. Kahramanmaraş’ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Nurdağı’ndan geçen Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattından Gaziantep’e bağlantı yapıyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. Yıllık 2 milyon kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettik. Cek, cak ile konuşmuyorum bak, yaptık diyorum. İngiltere’de ne kadar Kahramanmaraşlı yaşıyor. 100 bin civarındaki Maraşlı ile ihracatçılarımız herhalde bu habere çok sevinecek. Maraşlı işadamlarımıza, girişimcilerimize yaklaşık 3 katrilyon tutarında yatırım teşviki verdik”
2 MART MAHİR ÜNAL PROJE TANITIM TOPLANTISI
Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ''Onların oluşturduğu ittifak, 'millet' ismini hak etmiyor'' dedi. 
6 MART MAHİR ÜNAL ÇARŞI GEZİSİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, Türkiye'nin şehirlerinden ve kırsalından terörü temizlediğini söyledi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir Ünal, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ve beraberindekiler ile Azerbaycan Bulvarı üzerindeki esnafı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da söylediği gibi meydanların ve sokağın diline baktıklarını ifade eden Ünal, "Şu an Kahramanmaraş'ta sokakta, vatandaşlarla ve esnafla beraberiz. Şu ana kadar Sefer bey ile gittiğimiz her yerde vatandaş kararını vermiş. Vatandaş, mesele memleket meselesi diyor. Bizim işimiz Cumhur İttifak'ını güçlendirmek diyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun YPG, PYD ile ilgili yaptığı açıklamayı tüm Türkiye duydu” 
9 MART MAHİR ÜNAL ELBİSTAN SEÇİM BÜROSU 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Türkiye düşmanlarının, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı’nın oylarının düşmesini beklediğini söyledi. Ünal, “O gün eğer Cumhur İttifakı’nın oyunda bir azalma olursa Türkiye düşmanlarının, hangi gazetelerin, hangi televizyonların Almanya’da, Avrupa’da, Amerika’da hangi manşetleri atacağını biliyoruz” dedi.
3 MART BAKAN DÖNMEZ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde AK Parti seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. Enerji Bakanlığı olarak kimsenin soğukta ve yolda kalmaması için gece gündüz çalıştıklarını belirten Bakan Dönmez, “Çok kısa süre öncesine kadar elektrikte arzımız yeterli değildi. Yeteri kadar üretimimiz yoktu. Başka bir ifadeyle talebi karşılayacak elektrik kurulu gücümüz yoktu. Bazı yerlerde kesinti uygulamak suretiyle bu işi yönetmeye çalışıyorduk. Hamdolsun son 15 yılda yapılan yatırımlarla birlikte elektrikte artık arz güvenliği problemimiz kalmamıştır. Fazlamız var eksiğimiz yok. Ürettiğimiz elektriğin yarısından fazlasını ithal kaynaklardan üretiyoruz. Doğalgaz ve ithal kömür. Yerli kömürümüzü biraz daha fazla kullanmak zorundayız. Bunu en iyi Afşin ve Elbistanlılar bilir. Daha çok yerli ve daha çok yenilenebilir enerji maksadıyla da gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

 
Haber: Mustafa Kılınç