Kahramanmaraş kent merkezinde günlük olarak 12 yerel gazete yayımlanıyor. Kahramanmaraş'ın çeşitli meselelerini gündeme getirerek çözüm için büyük gayret ortaya koyan günlük yerel gazetelerde bugün yer alan haberlerden önemlilerini sizlere sunuyoruz.

03 ŞUBAT 2010 ÇARŞAMBA
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…


KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM

Kahramanmaraş Sanayici İşadamları Derneği (KASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı A. Kadir Kurtul, Kahramanmaraş sanayicisinin, krize karşı koyan son iki yılını değerlendirdi.

KAHRAMANMARAŞ MANŞET: YEŞİL YOL PROJESİ!

Kahramanmaraş İl Çevre ve Orman Müdürü Hüseyin Çanak, karayollarını ağaçlandırma projesi kapsamında yaklaşık 35 kilometre alanda ağaçlandırmanın tamamlandığını proje kapsamında ise toplamda 65 kilometrelik alanın ağaçlandırılacağını ifade etti.

MEMLEKET: AKSU: “KARACASU’DA YENİLİK RÜZGARI ESTİRECEĞİZ”

Kahramanmaraş’ın merkeze bağlı Karacasu Beldesi’nde 7 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim öncesinde Ak Parti aday adayı Faruk Aksu, çalışmalarını sürdürüyor.

KAHRAMANMARAŞ YORUM: MADALYALI KAHRAMAN ŞEHİR YARIŞMASI SONUÇLANDI

Kahramanmaraş Belediyesi öncülüğünde Kurtuluş etkinlikleri kapsamında ulusal düzeyde düzenlenen ödüllü şiir, kompozisyon ve resim yarışması sona erdi.

28 OCAK 2010 PERŞEMBE
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…


KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: ‘UMUT YILDIZI’

İl Emniyet Müdürlüğü ve İŞKUR Müdürlüğü’nün birlikte yürüttükleri ‘Umut Yıldızı’ Projesi ile suça karışmaş olan 16 yaş ve üstü gençler önce rehabilite ediliyor ardından da mesleki eğitimden geçirilerek istihdam edilecekler.

MANŞET: Balduk: “ÇALIŞMAYA VE ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Mehmet Balduk, teşvikin 3 yıl uzatılmasının ciddi bir kazanç olduğunu belirterek, “Teşvik olsa olmasa da biz sanayiciler çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz!” dedi.

YORUM: ENGELLİ MİLLİ YÜZÜCÜLERDEN BAŞKAN POYRAZ’A ZİYARET

Bedensel ve Görme Engelliler Yüzme Milli Takımı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ı makamında ziyaret etti.

30 OCAK 2010 CUMARTESİ
YEREL GAZETE BAŞLIKLARI…


KAHRAMANMARAŞ’TA BUGÜN: MASRAFIMIZ GELİRİMİZİN 3 KATI

2009 yılı sonu itibariyle Kahramanmaraş’ın genel bütçe giderleri 1 milyar 200 bin 342 TL olurken genel bütçe gelirleri ise 407 milyon 504 bin TL oldu. Gelirlerin giderleri karşılama oranı ise yüzde 41 oldu. 2009 yılı itibariyle Kahramanmaraş’ın kişi başına geliri 396 TL olurken gideri ise bin 166 TL olarak açıklandı.

MANŞET: ŞEHİT AİLESİNİN SEVİNCİ!

1994 yılında Jandarma Binbaşı Mahmut Şahin ve Jandarma Komando Er Ahmet Nalçacı’nın şehit edilmesi olayına karıştığı belirlenen terörist Mehmet Ö’nün yakalanması Nalçacı ailesinin yüreğine su serpti.

MEMLEKET: BALDUK; “KUR SİSTEMİNİN CİDDİ BİR BİÇİMDE TARTIŞILMASI GEREK”

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Balduk, “Türkiye, kur sistemi üzerinde ciddi bir şekilde tartışmalı. Bunu mesleği olanlar çok daha iyi bilir. Türkiye’nin büyüyeceği alanlar, büyüyeceği sektörler, ihracat pazarları düşünülerek bir strateji hazırlanmalı, teşvik sistemi de ona göre hazırlanmalı.” diye konuştu. (www.kanal46.com)