Kahramanmaraş Özel İdare İş merkezi önünde toplanan grup İstanbul Gezi Parkında meydana gelen olayları protesto etmek ve eyleme destek vermek için gösteri yaptı.


Gösteride yaklaşık 300 kişi bulunurken çeşitli siyasi partiler de eyleme destek verdi. Gösteride, CHP, İşçi Partisi, Demokrat Parti, Halkın Kurtuluşu Partisi, MHP’den bir grup, Fenerbahçe, Beşiktaş tarafları ve yüzlerce kişi bir araya geldi.


Yaklaşık 1 buçuk saat süren gösteride AK Parti aleyhine sloganlar atılırken Gezi Parkında eylem yapanlara destek verildi. Tayyip Yüce Divana, Hükümet istifa, İşte direniş işte halk, ne mutlu Türk’üm diyene, her yer Taksim her yer direniş, Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Maraş uyuma vatanına sahip çık, birleşe birleşe kazanacağız, Atatürk’ün gençliği görev başında, birinci vazifen AKP’yi devirmek, Faşizme karşı omuz omuza, Maraş Faşizme mezar olacak, İşte AKP Türk mileti ayakta, Tayyip baksana kaç kişiyiz saysana, vur vur inlesin Taksim bizi dinlesin, medya baksana kaç kişiyiz saysana şeklinde slogan atan grup Taksim’de meydana gelen olaylara Kahramanmaraş’tan destek verdi.


Gösteri için bir araya gelenler kurtuluş savaşı döneminde Kuvayi Milliye Kahramanı olan ve Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesinde liderlik yapanların yoklamasını aldı. Sırasıyla, Aslan Bey, Sütçü İmam, Rıdvan Hoca, Mustafa Kemal Atatürk şeklinde sayılan isimlere kalabalık, burada şeklinde cevap verdi.


Gezi parkındaki olaylara tepkisini göstermek için oturma eylemi yapan kalabalık, sık sık slogan atıp ıslıklarla olayları protesto etti. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuyan grup daha sonra istiklal Marşını okuyarak olaysız bir şekilde dağıldı.


Aynı zamanda bir araya gelen göstericiler facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde organize olarak eyleme katıldıklarını söyledi.
YORUM GAZETESİ-M. Serhat TOPALCA