PKK'nın iki numarası olarak gösterilen Murat Karayılan Türkiye ile Barzani arasındaki görüşmelerle ilgili gündemi sarsacak bir iddia ortaya attı.


PKK'nın iki numarası olarak gösterilen Murat Karayılan'dan şok iddia. Karayılan, Barzani Ailesi'nin gazetesi olan Rudaw gazetesine verdiği demeçte, Mesut Barzani'nin PKK ile Türkiye'nin masaya oturması için çaba sarfettiğini öne sürdü.

Barzani Ailesinden Neçirvan Barzani'nin kontrolünde olan Rudaw gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Murat Karayılan, Mesut Barzani’nin Türkiye’de ki Kürt sorunun siyasi yöntemlerle çözülmesi için çaba gösterdiğini belirterek “ Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Türkiye’de Kürt sorunun siyasi yöntemlerle çözülmesi için çaba gösteriyor. Bizde sorunun siyasi bir yöntem ve diyalogla çözülmesini istiyoruz.” dedi.


Türkiye ile yapılan görüşmeler ile ilgili olarak Murat Karayılan “son birkaç yıl için Türkiye ile PKK arasıda görüşmeler oldu ve şuanda Mesud Barzani ile onun dışında bir çok kişi görüşmelerin, siyasi sürecin yeniden başlaması için çalışıyorlar.” iddiasını öne sürdü.

Türkiye ile İran’ın ortak operasyon yapmasına ihtimal vermeyen PKK lideri “Şuanda PJAK ile İran arasında ateşkes var ve iki tarafta ateşkesi sürdürecek. Biz bu durumdan memnunuz” dedi. (Mynet)