Samanyolu Yayın Grubu, Kimse Yok Mu Derneği ve TUSKON'un deprem felaketinin meydana geldiği Van için başlattığı yardım kampanyasında 5 saatte 65 milyon TL bağış toplandı.


Depremle sarsılan ve insanlık dramının yaşandığı Van için devletin yanısıra yardım kuruluşları da seferber oldu. Türkiye'nin dört bir yanından bölgeye yardım gitmeye devam ediyor.

Samanyolu Yayın Grubu, Kimse Yok Mu Derneği ve TUSKON ise depremzedeler için 'Kardeşlik Zamanı' sloganıyla bir kampanya başlattı. Samanyolu Televizyonu'nda 'Kardeşlik Zamanı' programında sanat, spor, siyaset vemedya dünyasından ünlü isimler, depremzedeler için yardım topladı.


'Kardeşlik Zamanı' ismiyle yayınlanan programa katılmak için bir çok ünlü isim Samanyolu Televizyonu'na koştu. Ünlü isimler, yardım için vatandaşlara çağrıda bulundu. Kampanya çerçevesinde 5 saat içerisinde 65 milyon lira toplandı.


ÖZKÖK: EN ÖNEMLİ ŞEYİMİZ DAYANIŞMA DUYGUSU


Samanyolu Televizyonu'nda canlı olarak yayınlanan yardım programına katılan isimlerden gazeteci Ertuğrul Özkök, kampanyanın önemine dikkat çekti. Son yıllarda Türkiye'de gördüğü en olağanüstü gelişmenin dayanışma duygusu olduğunu söyleyen Özkök, "Türkiye'yi belki de başka ülkelerden ayıran gelişme bizim dayanışma duygumuz. Daha önce Somali için yapılan kampanya da olağanüstü başarılıydı" diye konuştu.


'DEPREM İNSANIN BAŞINA GELEBİLECEK EN BÜYÜK FELAKET'


Hayatında ilk defa olaydan hemen sonra deprem bölgesine gittiğini belirten Ertuğrul Özkök, gördüklerini anlatmakta güçlük çekti. Özkök, insanın başına gelebilecek en büyük felaketin deprem olduğunu ifade etti. Depreme alışmak diye bir şeyin olmadığını aktaran Özkök, "Allah kimsenin başına vermesin.Depremgeldiği zaman büyük felaket oluyor. Hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler var. Enkaz altındakilerle empati kurmak mümkün değil" şeklinde konuştu.


'BU KAMPANYALAR MİLLET OLDUĞUMUZU GÖSTEREN EN ÖNEMLİ ŞEYLERDİR'


Herkesi depremzedeler için yardıma çağıran Ertuğrul Özkök, "Bu kampanyalar bir toplumun millet olduğunu gösteren en önemli şeylerdir. Bugün de Türkiye bu dayanışma duygusunu ortaya koyacak ve ortaya bir mesaj çıkacak. Bugün bu acıyı paylaşırken aynı zamanda bizi birleştiren unsurları vurgulamalıyız. Bu kampanyada da millet olduğumuzu göstermek için önemli bir sınav daha vereceğiz" ifadelerini kullandı.


SANAT, SPOR, SİYASET VE MEDYA DÜNYASI KAMPANYA İÇİN SEFERBER OLDU


Sanat, spor, siyaset ve medya dünyasından bir çok ünlü isim televizyondan canlı yayınlanan 'Kardeşlik Zamanı' programına katılmak için Samanyolu Televizyonu'na akın etti. Van'da yaşanan deprem felaketi karşısında duyarsız kalınamayacağını vurgulayan ünlüler, herkesi kampanyaya katılmaya davet etti.AK Partiİstanbul Milletvekili Hakan Şükür de kampanyaya katılan isimlerden biri oldu. Kampanyaya destek veren ünlü isimlere Kimse Yok Mu Derneği tarafından program çıkışında plaket verildi.


5 SAATTE 65 MİLYON TOPLANDI


Canlı yayınlanan ve saat 22.30'da başlayan 'Kardeşlik Zamanı' programına yardımseverlerin ilgisi de büyük oldu. Kampanyada 4 saat içerisinde yaklaşık 65 milyon lira yardım toplandı. Saat 02.30 itibariyle canlı yayınlanan yardım programı devam ediyor. Ayrıca bütün GSM operatörlerinden 'VAN' yazıp 5777 mesaj göndererek 5 TL yardımda bulunulabiliyor.



Fİ-YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan 500 daire
Serdar İnan 5 Milyon TL
Mustafa Şahin 3 Milyon TL
DOĞUŞ GRUBU 2.5 Milyon TL
Hedef Alliance Holding Ethem Sancak 1 Milyon TL
Emre Yılmaz 1 Milyon TL
Azerbaycanlı işadamı Abdulbari Güzel 500 bin Dolar
Avrupa Türk İşadamları Derneği adına Adem Kumcu 500 bin TL
Cengiz İnşaat 500 bin TL
Aydınlı Grup 300 bin TL
Nurettin Eroğlu 300 bin TL
Yusuf Ekmen 200 bin TL
Kütahya Şeker Fabrikası 200 bin TL
İŞHAD 50 bin TL
MOSDER 50 bin TL
Mehmet Demir 25 bin TL


Siz de bağışta bulunabilirsiniz


Bütün operatörlerden 'VAN' yazıp 5777'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz...


KİMSE YOKMU DERNEĞİ TELEFON: 44 44 593
BAĞIŞ TELEFON NUMARALARI:
0 216 512 10 41
0 216 524 95 95
twitter.com/#!/kardeslikzamani
facebook.com/kardeslikzamani


BANK ASYA ÜMRANİYE Şubesi
TL Hesabı: 88 88 88 - 1
USD Hesabı: 88 88 88 - 2
EUR Hesabı: 88 88 88 - 3


TÜRKİYE İŞ BANKASI Ümraniye Şubesi
TL Hesabı: 155 34 29
USD Hesabı: 128 11 66
EUR Hesabı: 128 11 71


ZİRAAT BANKASI Üsküdar Şubesi
TL Hesabı: 538 22 03 - 5012
USD Hesabı: 538 22 03 -5013
EUR Hesabı: 5382203 -5014