Kişisel Gelişim ve Sinerji Derneği tarafından düzenlenen Kariyer Günleri'nin ilk konuğu, MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanbur oldu.

Her ay düzenlenecek olan Kariyer Günleri'nin ilki Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar Kampusü'nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiği programın açış konuşmasını yapan Kişisel Gelişim ve Sinerji Derneği Başkanı Tuncay Kazancı, Kahramanmaraş sanayicisiyle üniversite dinamizmini bir araya getirme çabalarının devam ettiğini söyledi. Dernek olarak sanayicilerin ihtiyacı olan nitelikli eleman yetiştirilmesi ve staj çabalarını çok önemsediklerini kaydeden Kazancı, her ay düzenlenecek olan Kariyer Günleri'nde sanayici ile üniversite işbirliğinin sağlanacağını ifade etti.

Daha sonra konuşan MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanbur, öğrencilere meslek yaşantısının dünü ve bugünü hakkında bilgiler verdi. Dondurmanın önceleri sadece yazın yenilen bir ürün olduğunun zannedildiğini dile getiren Kanbur, dondurmanın önceleri kafe anlayışında da bulunmadığını söyledi. İleri teknolojiyi getirerek hizmeti daha da sağlamlaştırdıklarını kaydeden Kanbur, başarmak istendiğinde her şeyin üstesinden gelinebileceğini vurguladı.

Öğrencilere dondurmanın nasıl yapıldığı konusunda bilgiler veren Kanbur, konuşmasının ardından öğrencilerle söyleşi yaptı. (A.Caner Baysal)