Adana Valiliğine atanan Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, hayatının en güzel 4 yılını ilk kez vali olduğu Kahramanmaraş’ta geçirdiğini belirterek, “Her şey birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışarak gerçekleştirdik” dedi.

Veda turlarına devam eden Atış, 10 Mart Cumartesi günü akşam Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KATSO) ziyaret etti. Yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Atış, Kahramanmaraş’ta 49 ay 10 gün süren çalışmalarını ve hatıralarını dile getirdi.

İlk göreve başladığında önce tedirginlik içerisinde bulunduğunu, 4 yıl kalacağını hiç sanmadığını, ancak zaman geçtikçe ve yöre insanının tanıdıkça bu düşüncelerinin tamamen tersine döndüğünü ifade eden Atış, “Görev süresince hiçbir yabancılık çekmedim. Bu vilayetin bütün insanlarını çok sevdim. Hakikaten çok güzel insanlar gördüm burada. Özetle Kahramanmaraşlılara doyamadım “ dedi.

Görevde bulunduğu sırada Kahramanmaraş’ın daha da gelişmesi ve insanların huzur ve güven içerinde yaşamaları için elinden gelen gayreti gösterdiğin ifade eden Atış, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yönüyle de Kahramanmaraş ülkemizin en huzurlu kentlerinden biridir, hatta başında gelmektedir. Burada sanayici ve iş adamlarımızla ve diğer bütün kuruluş ve kurumlarla da uyum içerisinde çalışarak, iyi bir diyalog kurduk ve Kahramanmaraş sanayisinin bugünkü noktaya taşınmasında gayretlerimiz oldu. Özetle; yapılanları, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde gerçekleştirdik. Kahramanmaraş’ta görev yapan basın mensupları ile de güzel bir diyalogumuz oldu. Zaman zaman beni eleştirdiler ama, bunlar hiçbir zaman hakaret boyutuna ulaşmadı. Bu yüzden bütün basın mensuplarına da ayrıca teşekkür borçluyum.”

Kahramanmaraş’ta kaldığı üzere içerisinde gerçekleşen bir çok hizmetin yanında özellikle Elbistan - Kahramanmaraş yolu, tarihi eserlerin korunması ve sokak çocukları için bir yer temini gibi konularda somut adımlar atamadığını da kaydeden Atış, şunları söyledi:

“Ancak bu 3 konuda da gerekli alt yapı hazırlandı. Yeni valimizin bu konuları gerçekleştireceğine inanıyorum. Yeni valimizde çok çalışkan ve güzel bir insan. Aynı zamanda proje adamıdır. Kahramanmaraş’a çok şev vereceğine inanıyorum.”

KATSO Başkanı Mehmet Balduk ta, Vali Atış’ın ziyaretinin kendilerini duygulandırdığını ve bu yüzden veda ziyareti olarak kabul etmediklerini belirterek, Kahramanmaraş’ın gelişerek özellikle sanayi alanında noktaya gelmesinde, müşterek hareket etme, şehrin menfaatleri konusunda tavır koyabilmeyi, oda meclisi yönetimi sağladı. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Sayın valimiz ile daima uyum içerisinde olduk, tartıştık ama, bir birimizi hiç bir zaman kırmadı. İnşallah yeni valimizde, Atış gibi yapıcı olur” dedi. Konuşmaların ardından topluca bir hatıra fotoğrafı çektirildi.

KATSO yönetimi, veda ziyaretinde bulunan Vali Atış’a Arsan tesislerinde onuruna bir yemek verdi. Yemeğe Kahramanmaraş milletvekili Ali Sezal, Hanefi Mahçiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye başkanı Mustafa Poyraz, sanayici ve iş adamları ile basın mensupları katıldı. Yemek sonunda Başkan Balduk, Atış’a ziyaret anısı için bir Atatürk tablosu hediye etti. (ajans 46- www.kanal46.tv)