Elbistan’a bağlı Gündere Mahallesi’nde iki aile arasında muhtarlık seçimleri sonrasında başlayan husumet, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun’un girişimleri ile son buldu.


Gündere Mahallesi’nde Karakoca ve Kurt aileleri arasında 2014 yılı Mart’ında gerçekleştirilen yerel seçimlerde başlayan fikir ayrılığı daha sonra kavgaya dönüştü. Aralık 2014’te de her iki aile fertlerinin karıştığı kavga sonrasında husumet büyüdü. Husumetin daha ileri boyutlara taşınmasını istemeyen Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, her iki aileyi barıştırmak için görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin sonucunda ise barış teklifi kabul edildi. Kaymakam Akkoyun, İlçe Müftüsü Muhsin Demirel, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Demir ve şehrin önde gelen bazı isimleri ile birlikte husumeti sona erdirmek amacıyla Gündere Mahallesi’ne gitti. Gündere Cami’inde bir araya getirilen Karakoca ve Kurt aileleri, birbirleri ile sarıldıktan sonra barıştırıldı.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, ailelere hitaben yaptığı konuşmada, barış ve huzurun insan yaşamındaki öneme işaret etti. Kavgalardan dolayı oluşan husumetin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Kaymakam Akkoyun, zamanın kavga değil, birliktelik zamanı olduğuna dikkati çekti.
Kaymakam Akkoyun, aileler arasındaki husumetin geride bırakılması gerektiğinin de altını çizerek, "Biz de aileler arasında barış olması için girişimlerde bulunduk. Sevindirici olan taraflarımızın barıştan yana tavır almalarıdır. Bunun üzerine ailelerimizi bir araya getirerek barışı sağlamış olduk” dedi.
Kaymakam Akkoyun, başta aile fertleri olmak üzere barışın sağlanmasında emek verenlere teşekkür etti.(İHA)