BDP yönetici ve çalışanlarına karşı 14 Nisan 2009 tarihinden bugüne 7 bin 748 gözaltı, 3 bin 895 tutuklamanın gerçekleştirildiği açıklandı.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Şu sözümü unutmasın AKP’liler. Bundan sonra, barışın peşinden koşmak, barışı kovalamak zorunda olan AKP’nin kendisidir. Çünkü biz direnişteyiz, çünkü biz alanlardayız” dedi. Demirtaş, partisinin Bağcılar İlçe Başkanlığında düzenlenmesi planlanan, ancak kalabalık nedeniyle binanın önünde yapılan basın açıklamasında, KCK operasyonlarını eleştirdi. Gözaltındaki arkadaşları ne suç işlediyse, kendilerinin de aynı suçu gece-gündüz demeden işlemeye devam ettiklerini belirten Demirtaş, böylesi haksızlıklarla ilk defa karşılaşmadıklarını, 80 yıldır Kürt, Alevi, Gayrimüslim olarak,bu ülkenin “tüm ötekileri” olarak, zaten hukuk ve adalet görmediklerini ileri sürdü. Demirtaş, “Şimdi AKP de bu statükoyu devam ettiriyor” dedi.



Demirtaş, “Başta Başbakan olmak üzere bu soruşturmayı yürütenlere sesleniyorum, hepimizi cezaevine doldursanız, bu mücadele cezaevinde devam edecek, hepimizi katletseniz, mezarlara doldursanız, bu mücadele öbür dünyada da devam edecek” dedi. Demirtaş, kendilerinin ‘barış dilencisi değil, barış direnişçisi’ olduklarını söyledi.

İmralı telgrafı nedeniyle



TBMM’ye dönüş kararlarıyla birlikte birtakım çevrelerin ne kadar rahatsız olduğunnu da gün yüzüne çıktığını savunan Demirtaş, “Hemen ertesi gün operasyonlar, tutuklamalar başladı” dedi. Demirtaş, geri dönüş kararını, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte kalan tutuklulardan gelen ve Meclisin boykot hareketinin amacına ulaştığını söyleyen telgraf nedeniyle aldıklarını söyledi.


Demirtaş’tan Erdoğan’a kitap:
BİLDİĞİN GİBİ DEĞİL



BDP, KCK operasyonları kapsamında çok sayıda BDP’linin gözaltına alınmasını kitaplı bir mesajla protesto etti. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 90’lı yıllarda yaşanan benzer bir olayı konu alan Rojin Canan Akın ve Funda Danışman’ın yazdıkları, “Bildiğin gibi değil” adlı kitabı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi. Demirtaş, kitaba, “Şu günlerde ülkemizde yaşananların gelecek yıllarda benzer kitaplara konu olacağı endişemi sizlerle paylaşmak istedim” notunu da ekledi.


 KCK operasyonlarının bilançosu


Operasyonları protesto amacıyla çok sayıda eylem düzenlenirken, bugüne kadar sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklananlarla ilgili bilanço yayınlandı. BDP’nin Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, BDP yönetici ve çalışanlarına karşı 14 Nisan 2009 tarihinden bu güne 7 bin 748 gözaltı, 3 bin 895 tutuklamanın gerçekleştirildiğini söyledi. Açıklamada, yapılanların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrı ve talimatlarıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü. Bu arada KCK’ya yönelik operasyonlar kapsamında İstanbul’da gözaltına alınan 43 kişi dün Beşiktaş Adliyesi’ne getirildi.