Kahramanmaraş kent merkezinde Ahirdağı'nda orman yangını çıktığı sırada Kahramanmaraş'ın komşusu Osmaniye'de de tren geçtiği sırada raylardan sıçrayan kıvılcımların yakındaki kuru otları tutuşturmasıyla çıkan orman yangınında 8 hektar ormanlık alan zarar gördü.
Merkeze bağlı Tehçi Köyü'ndeki kızılcam ormanı gençleştirme sahasında öğle saatlerinde yangın çıktı. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'tan yangın söndürme ve itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında, helikopter ve uçakla havadan destek verildi. 150 orman işçisi, 12 arasöz, 4 su tankı, 3 itfaiye aracı, 10 pikap, 2 dozer ile köylü vatandaşların yürüttüğü müdahale sonrası yangın köydeki zeytin bahçelerine sıçramadan söndürüldü. İlk belirlemelere göre, 8 hektarlık ormanlık alan yandı.
Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan, yakındaki tren yolundan tren geçtiği sırada çıkan kıvılcımın kuru otları sıçraması sonucu yangının çıktığını tahmin ettiklerini söyledi. Yangını görerek, olay yerine gelen ve orman işçilerine yardıma koşan vatandaşlar, "Burada zeytin ağaçlarımız var. Dumanı, alevleri görünce yardıma geldik. Daha önce de burada benzer yangınlar çıkmıştı. O zaman da rayların kıvılcımı yangına neden olmuştu" dedi. (DHA)
Komşuda da orman yangını çıktı!...

YORUM EKLE
1
Başbakan Tayyip Erdoğan neden ağladı?
2
ÖSYM'ye yeni düzenleme geliyor!
3
Vali Tanılır mahalle toplantılarına devam ediyor...
4
12 Eylül'deki 'Referandum'a sayılı saatler kaldı!
5
Dilenci ayda 900 dolar kazanıyormuş!..
6
Kriz bahane, otomotivde satışlar şahane!..
7
Bugüne kadar böyle seks hizmeti görülmedi!..
8
Hüdayioğlu'ndan 'kerhen' evet!
9
FLAŞ: Avni Doğan'ın bu sözleri CHP'yi kızdıracak!...
10
Kurtlar Vadisi setine polis baskını!...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
06:13

GÜNEŞ
07:37

ÖĞLE
12:48

İKİNDİ
15:27

AKŞAM
17:49

YATSI
19:09
SIRADAKİ HABER