Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yaptırılan ve kentte bir ilk olan Dr. Mustafa Meydanı’ndaki tünel geçişli kavşağın alt kısmı tamamlanırken, üstünün ise çok kısa bir zaman sonra tamamlanacağı bildirildi.

AKP’li Belediye başkanı Mustafa Poyraz, basın mensuplarına yapımı büyük oranda tamamlanan tünel kavşağı gezdirerek bilgiler verdi. 17 Ağustos 2007 tarihinde temeli atılan kavşağın belirlenen 90 günde tamamlanmasının güzel bir olay olduğunu belirten Poyraz, projeyi zamanında tamamlayan Müteahhit İdris Tezcan ve Tezcan Yapı Şirketi çalışanları ile emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Poyraz, Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştirmekten ayrıca mutlu olduklarını da ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu kavşağın uzunluğu aşağı yukarı 500 metre. Kavşağın üzerinde biraz çevre düzenlemesi var, onlar da birkaç gün içerisinde tamamlanacaktır. Tünelin iki amacı bulunuyor. Birincisi; sanayi bölgesinden gelen araçlar, Telekom binası önünden tünele girerek mezarlık önünden geçen Girne Caddesi’ne çıkacak. Tünelden gelen diğer yolu da Trabzon Bulvarı’ndan sanayi yönüne giden araçlar kullanacak. Aşağı yukarı 4.4 milyon YTL’ye mal oldu. Araç geçişleri bugünden itibaren başlayacak. Kısacası; Kahramanmaraş’ta bir ilk olan bu hizmet hayırlı olsun. Bununla birlikte kentin üst kısmındaki Akdere Viyadükü dediğimiz köprülü kavşak projemizde ihale edildi ve yakında temeli atılacak. Orası da Kuzey çevre yolumuzu rahatlatacak. Bunlar kalıcı hizmetler.”

Başkan Poyraz, planladıkları diğer tünel ve köprülü kavşak projelerinin tamamlanmasıyla birlikte, kent için trafiğin büyük ölçüde rahatlayacağını belirtti.

Tezcan Yapı Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Müteahhit İdris Tezcan ise, tünelde 100 bin m3 toprak hafriyatı ve 20 bin m3 geri dolgu yapılarak yaklaşık bin 600 ton demir kullanıldığını ve 15 bin m3 ise beton döküldüğünü söyledi.

Tünelde günde 153 kişinin çalıştığını da ifade eden Tezcan; “Ekiplerimizle 90 günde 3 vardiya çalışarak, projeyi gününde tamamladık. Tünelde bizim yapacağımız işler kalmadı. Üst kısmında biraz çevre düzenlemesi kaldı. Böyle bir projeyi şirket olarak gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Daha önce de biz çeşitli köprüler ve inşaatlar yaptık ama, ilk kez bir tünel kavşak projesi yapımına imza attık. Bundan da çok mutluyuz” diye konuştu.

Daha sonra Tezcan tarafından kurban kestirilirken, Başkan Poyraz basın mensupları ile birlikte tünel geçişi gezdi. (www.kanal46.tv)