Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Kürt Ulusal Kongresi’nin yapılması için çağrıda bulundu.


Ortadoğu’da son dönemlerde yaşanan gelişmeler üzerine yazılı bir açıklama yayımlayan DTK, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde daha önce yapılması planlanan, çeşitli nedenlerden dolayı bir çok kez ertelenen Kürt Ulusal Kongresi’nin yapılması için çağrıda bulundu.
Kürtlerin acilen toplanması gerektiği belirtilen açıklamada, “Bizler, Kürt Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi Kuzey Kürdistan delegeleri adına, Ahmet Türk, İmam Taşçıer, Adem Özcaner ve Mülkiye Birtane olarak, Ulusal Kongre Hazırlık Komitesi delegelerine, bütün Kürt parti ve hareketlerine Ortadoğu’nun içinde bulunduğu bu önemli zaman diliminde hazırlık komitesinin toplanması çağrısında bulunuyoruz.
Tarihte her zaman hegemonik güçlerin hem Ortadoğu coğrafyasında hem de özellikle Kürt coğrafyasında plan ve projeleri olmuştur ve bugün de hali hazırda bu politikalar devam etmektedir.
Bu münasebetle de Kürtlerin ortak, milli bir projesi olmalıdır.
Kürtler, ancak Ulusal Kongresi’ni gerçekleştirmekle ortak bir siyasal çizgide buluşabilirler.
Bu esas üzerine belirtmek isteriz ki; Irak’ta meydana gelen son gelişmeler ve saldırılar Kürt bölgesinin batısındaki ve güneyindeki kazanımları ciddi derecede tehlikeye düşürürken, öte tarafta da Kürt halkının birliği için de imkan ve fırsat doğuruyor.
Bu nedenle Kürt halkının ulusal menfaatlerine hizmet edecek ortak bir siyasal zeminde hareket edilebilmesi için Kürtlerin acilen ve en kısa zamanda toplanmaları elzemdir” ifadelerine yer verildi.

(İHA)