Kahramanmaraş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı yapmakta olan ve 2005'den bu yana da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlğı görevini de yürüten Ahmet Kuybu KMESOB'un bugün yapılan olağan genel kurul toplantısında tek aday olarak katıldığı seçimde oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi. Kuybu, 4 yıl süre ile daha birlik başkanlığı görevini sürdürecek.

Pınarbaşı Hünkar Tesislerinde yapılan KMESOB Kongresinde delegenin tamamına yakınının gelmesi eski ve yeni oda başkanlarının Kuybu’ya firesiz destek vermeleri hiç birinin de yönetim kurulu listesinde yer istememeleri Kuybu’yu onurlandırdı.

Bundan dört yıl önce A. Kadir Arifoğlu iktidarı zamanında Kuybu’nun yanın da yer alarak Arifoğlu’na Muhalif olup Kuybu’ya seçim kazandıran ekip karşısında şimdi de Ahmet Kuybu Akde vefa örneği göstererek 4 yıl önceki yönetimini değiştirmeyerek tekrar yönetimi alarak aynı ekiple yola çıkacağını beyan etmesi üzerine herkeste Kuybu’ya tam destek sözü verdi. Sabah saat 08.00'da Hünkar tesislerine gelip Kuybu’nun verdiği sabah kahvaltısına katılıp daha sonrada oylarını kullanarak Kuybu’yu 4 yıl daha başkanlık için yetki belgesini verip böylece Kuybu da güven tazelemiş oldu.

Daha önce şoförler odası Başkan Yardımcısı Zekeriya Gökçe’nin ve Aksu Turizm İşletmecisi Yeğeni Yaşar Kuybu’nun Vefatı, son günlerde PKK terörünce şehit olan 6 askerlerimiz göz önüne alınarak kongre salonu girişte davullu-zurnalı karşılama yerine kahvaltı sonrası hocaların duası ile kongre başladı.

Sabah 10.00'da başlayan Kongre başkanlığı için Sandalyeciler Odası başkanı Mehmet Geçgil seçildi. Daha sonra faaliyet raporu, dilek ve temenniler okunması ardından Ahmet Kuybu Mikrofona 41 başkan 300'e yakın delegelerin alkışlarıyla kürsüye gelerek şunları söyledi:

"Sayın divan Kıymetli oda başkanlarım ve yönetim kurulu üyelerim.

Sözlerime başlamadan önce Cuma günü Tunceli’nin Nazimiye İlçesi Sarı yayla jandarma karakoluna teröristlerce düzenlenen hain saldırı sonucu şehit olan 6 askerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabırlar dilerim.

Biz esnaf temsilcileri olarak bu terör belasını biran önce bitmesini istiyoruz. Biterken de şanımıza, Osmanlıya Türkiye cumhuriyeti devletine, Çanakkale savaşına, Sarıkamış efsanesine yakışır şekilde bitmesini diliyorum.

Daha sonra esnafları onurlandıran bir konuşma yapan Kuybu devletine yük olmadan 4 mevsim 24 saat çalışan, hizmet sunan devletinin cefasını sırtlayan hiçbir çıkar menfaat gözetmeksizin esnaf ve sanatkârlarını temsil eden oda başkanlarım.

Esnaf odaları birliğimizin yönetimine talip olduğumda inancımızın temelinde var olan halka hizmet hakka hizmet anlayışından asla ayrılmadım.

Bundan sonrada ayrılmayacağıma şevkle söz veriyorum.

Böyle bir esnaf toplumunu lideri olmamı bana yaşatan siz değerli genel kurul üyelerime sonsuz teşekkür ediyor Ahde vefaya sadık kalarak günün 24 saatinde Türkiye’nin her yerinde sizlerin hizmetinde düne kadar olduğum gibi söz veriyorum. Bana teslim ettiğiniz bayrağı sadece Kahramanmaraş’ta değil Tüm Türkiye de zirveye taşıdığıma inanıyorum.

4 yıllık görev süremizde geçmiş 50 yılda yapılmayanları yaptığımızı bunları ise tek tek anlatmaya gerek duymuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerimle siz değerli genel kurul üyelerime hayırlı bereketli bol kazanç sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyor. Bu genel kurulumuzun Kahramanmaraş’a esnaf ve sanatkârımıza odalarımıza hayırlar getirmesini diler en derin saygı ve sevgilerimi sunarım."

KMESOB'a kayıtlı 313 delegeden 284'ü kongreye katılırken, 1 oy ise boş çıktı. Yapılan seçimlerde 283 oyla 4 yıllığına Ahmet Kuybu yeniden başkan seçilirken Yönetim Kurulu üyeliklerine ise; Hacı Mustafa Öz, Yunus Hurma, Yaşar Duygal, Enver Çelebi, Erol Güneş ve Eshabil Nalbantbaşı seçilirken denetleme kurulu üyeliklerine; Bayram Akgül, Cafer Tepe, Yusuf Bakır, Disiplin Kurulu üyeliklerine ise Ali Kökcü, Hüseyin Börekci ve Mehmet Demir seçildi.

Pınarbaşı Hünkâr tesislerinde yapılan kongrede sabah kahvaltısı sonrası tesislerin dışarısına konulan stantlarda delegelere Lahmacun, Döner Ayran ikram edilirken Kahramanmaraş’ın Ünlü Dondurma markası MADO Yönetim Kurulu üyesi Erdal kambur da misafirler Dondurma ikramında bulundu.

Yeniden Birlik Başkanı seçilen Ahmet Kuybu ile yönetiminde yer alan isimleri tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz. (Kaynak: MMM - www.kanal46.com)