AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, MHP ile tekrar bir görüşme olabileceğini söyledi.


Bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ünal, Pazartesi günü gerçekleşecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi hakkında açıklamalarda bulundu.
Bugüne kadar söylemedikleri hiçbir şeyi yapmadıklarını dile getiren Mahir Ünal, "Biz söylemediğimiz hiçbir şeyi yapmadık. Biz CHP’ye de şunu söyledik ‘biz diğer siyasi partilerle de görüşeceğiz’ dedik. Şimdi bizim CHP ile olan görüşmelerimiz tamamlandı. Diğer siyasi partilerden MHP’yle de eş zamanlı olarak görüşmek istediğimiz meseleleri sadece CHP ile sürdürebildik. Şimdi genel başkanlar bir değerlendirme toplantısı yapacaklar. O görüşmeden ne çıkacak bu iki liderin yapacağı değerlendirme (Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun pazartesi yapacağı görüşme) şöyle olacağını zannetmiyorum, ‘devam edeceğiz ya da devam etmeyeceğiz’ yani bu bir değerlendirme toplantısı çünkü muhtemelen Milliyetçi Hareket Partisi ile de tekrardan bir görüşme gerçekleşebilir. Bugün MYK’mızı topluyoruz. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşecek. Bu süreçte önemli olan, samimiyet, açıklık ve süreci paydaşlarınızla beraber yürütmek" dedi.
CHP ile yürüttükleri görüşmelerle ilgili bütün bu değerlendirmelerle ilgili MHP’ye de bu konuda bilgi verme gereği duyabileceklerini ifade eden Mahir Ünal, "MHP ile de görüşebiliriz derken biz açık bir şekilde CHP ile açık şekilde şunları şunları görüştük. Ve bu görüşmeler sonrasında biz şöyle bir değerlendirme yaptık. Bu değerlendirmeyi bu sürecin, sorumlularından birisi olarak sizinle de paylaşmak istiyoruz diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
"SEÇİM BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE SORUMLULUK YÜKLEDİ"
Mahir Ünal 7 Haziran’da gerçekleştirilen seçimin bütün siyasi partilere sorumluluk yüklediğini ifade ederek, CHP ile yapılan görüşmenin Türk siyaseti açısından çok önemli olduğunu kaydetti. Ünal, "Şimdi bakın CHP ile sürdürülen yaklaşık 11 gün 35 saat süren görüşmeler Türk siyaseti açısından son derece faydalı verimli bir müktesebat ortaya çıkardı. Yani hem CHP’nin AK Parti’nin Türkiye’nin temel meselelerine nasıl baktığını görmesi, hem de AK Parti’nin CHP’nin Türkiye’nin temel meselelerine nasıl baktığını görmesi açısından bu çok önemli ve çok değerli. Ve her iki tarafta samimi olduklarını samimiyetlerini açık bir şekilde ortaya koydular. Ne eksik ne fazla hiçbir şey yapılmadı bakın bu çok önemli. Yani ne hiçbir şey ne sürüncemeye bırakıldı ne hiçbir şey ertelemeye bırakıldı. Her şey gerektiği kadar ve miktarınca görüşüldü" dedi.
"CUMHURBAŞKANI MESELENİN İÇİNE ÇEKİLMEK İSTENİYOR"
Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediklerinin sorulması üzerine Ünal, Cumhurbaşkanı’nın sürecin içerisine çekilmeye çalışıldığını aktardı. Ünal, şöyle devam etti:
"Şimdi bu hoş bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanı’nı ısrarla meselenin içerisine çekmek, Sayın Cumhurbaşkanı üzerinden bu meseleleri konuşmak. Yani bir sahne kurmak ve bu sahneden Cumhurbaşkanı’nı erken seçim istiyor, Davutoğlu koalisyon istiyor gibi bir algı oluşturmak şu iki hedefe hizmet ediyor. Bir bunun üzerinden Cumhurbaşkanı’nı yıpratıyorsunuz. İki Başbakan’ı da vesayet altında göstermeye kalkışıyorsunuz bu hoş değil. Ne Sayın Ahmet Davutoğlu vesayet altındadır ne de Sayın Cumhurbaşkanı bu konuda bir pozisyon almıştır. Sayın Cumhurbaşkanı ile tabii ki Sayın Başbakan istişare ediyor. İstişare etmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı’nın ilk açıklamasını hatırlayın kimse egolarına göre davranmamalıdır. Türkiye’nin çıkarları önemlidir, Türkiye hükümetsiz kalmamalıdır. Herkes bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Cumhurbaşkanı bu konudaki pozisyonunu her zaman korudu. Burada Cumhurbaşkanı’nı ’süreci bozan kişi’ Sayın Ahmet Davutoğlunu da ’işte Cumhurbaşkanı’na sesini çıkartamıyor ama koalisyon istiyor.’ Defalarca Sayın Başbakan bunu yalanladı."
"BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MHP İLE GÖRÜŞEBİLİR"
Mahir Ünal, Başbakan Davutoğlu’nun tüm bu süreçlerle ilgili MHP ile görüşebileceğini de dile getirdi. 7 Haziran seçimlerinde seçmenin tüm siyasi partilere ortak bir hükümet kurma sorumluluğu verdiğini de anlatan Ünal, "Seçmen bize 7 Haziran siyasi partilere bir ortak hükümet kurma sorumluluğu verdi. Eğer siyasi partiler bu ortak hükümet kurma sorumluluğunu yerine getirmeksizin bir erken seçim hamlesi yaparsa seçmen bunu kendi iradesine karşı saygısızlık görür. Bu süreçte çift ajandalı olan gizli ajandası olan kaybeder. Çünkü bu millet şunu hep net bir şekilde sandıkta gösterdi. Gizli ajandası olan, gizli hesabı olanları seçmen sandıkta hep cezalandırdı. O yüzden biz hep şunu yaptık biz milletten gizli saklı hiçbir şey yapmadık başımıza ne geldiyse döndük millete anlattık" diye konuştu.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, MHP Lideri Bahçeli’nin çok konforlu bir siyaset alanı olduğunu ifade ederek, "Bahçeli ne yapılması gerektiğini ne yapılmaması gerektiğini, görevleri, sorumlulukları rahat bir şekilde dağıtıyor ama ben şuna inanıyorum sayın Bahçeli sorumluluk kaçınılmaz olduğunda da bunu zaten kendisi de açıkladı. Sorumluluklarından da bugüne kadar kaçmamıştır" dedi.(İHA)