Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve mahkumlar, "Akılsız Başın Cezası" adlı tiyatro oyununu sahneledi


Kahramanmaraş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde 4 ay eğitim alan tutuklu ve mahkumlar, tiyatro oyunu sahneledi.


Salman Kapanoğlu'nun yazıp yönettiği "Akılsız Başın Cezası" adlı tiyatro oyunu, Suzan ve Abulhakim Halk Eğitim Merkezinin katkısıyla hazırlandı. Yaklaşık 4 ay süren eğitimin ardından sahneye çıkan mahkumların performansı izleyenlerden tam not aldı. Cezaevinin tiyatro salonunda hünerlerini sergileyen mahkumlar, güncel konuları skeçlerle anlattı.


Cezaevi Müdürü İsmail Dal, bu tür etkinliklerle kurumda bulunan tutuklu ve hükümlülerin eğitimlerine katkıda bulunmak istediklerini söyledi.


Oyuncuların büyük çoğunluğunun tutuklu ve hükümlülerden oluştuğunu aktaran Dal, iyileştirme çalışmaları kapsamında sosyal faaliyetler düzenleyerek tutuklu ve hükümlüleri topluma yeniden kazandırmayı ve tahliye edildiklerinde topluma faydalı birey olmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.


Tiyatro oyununu, Cumhuriyet Savcısı Cengiz Kapusuz, Adalet Bakanlığı Kahramanmaraş Personel Eğitim Merkezi Başkanı Burhanettin Gül, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Akküncü, Suzan ve Abulhakim Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Zincirkıran, infaz koruma memurları ve mahkumlar izledi.