Kahramanmaraş Belediyesi tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi kavşağında yaptırılan ve Dedem Korkut’u anlattığı belirtilen ‘Metal Yelpaze’ye benzeyen havuz çalışmasının belediyeye 275 bin liraya mal olduğu öne sürüldü.

Özellikle yaz aylarında güneş ışıklarını yansıtacağından sürücüler için tehlike oluşturacağını kamuoyuna duyurarak belediye yetkililerinin dikkatlerini çektiğimiz ve ‘Metal Yelpaze’li havuz adını verdiğimiz havuz çalışması hakkında Kanal 46’ya yorum gönderen Ökkeş Boyraz isimli bir okuyucu, söz konusu iş için yapılan ihaleye iki firmanın katıldığını ve işin ise 275 bin liraya alındığını iddia etti.

İşte söz konusu yorumda aynen şöyle deniliyor:

“AL SANA DEDE KORKUT "TAPU" SU

Sayın kanal 46 ailesi size daha öncede bahsettiğim belgelerden bir tanesini sunayım. İhale kayıt no: 2009/167825 İşin adı: 3'lü krom çelik helezonlu havuz. (havuz, aydınlatma ve montaj dâhil komple sistem)alımı. İhale usulü: 4734 sayılı kamu ihale kanunu 19.madde - açık ihale usulü katılan firma sayısı: 2 geçerli teklif sayısı: 2 ihale komisyon kararı tarihi: 25/12/2009 ihale onay tarihi: 29/12/2009 ihale komisyon başkanı: Park ve Bahçeler Müdür yardımcısı Yaşar Kaymak, onaylayan ihale yetkilisi: Dr. A.Rahmi Kaya, iş uhdesinde kalan firma: S…. İnş. Teks. ve Tic. A.Ş. işin alındığı rakam: 275.000,00 TL., ikinci katılan firma: B... Müh. Mak. İnş. San ve Tic. Ltd. Şti., 2. teklif bedeli: 369.500,00 TL sizinde gördüğünüz gibi yapılan ihaledeki gerçeklerin dışarıya yansıtılanla hiç alakası yoktur. Aynı zamanda açık ihale diye yapılan bu ihaleye katılmak isteyen başka isteklilere dosya satışını zorlaştırmışlar ve rekabet ortamını engellemişlerdir. Bunu yapan ise Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli…………..(Bundan sonrasında bazı kişilerin aleyhinde suçlamalar isnat edildiğinden yayımlanmamıştır. Ancak bizde mahfuzdur. Bu arada ortaya atılan iddiaların doğruluk derecesi titizlikle araştırılmaktadır..)

Daha önce olduğu gibi bu konu hakkında da bilgi alabilmek amacı ile aradığımız ve üstteki yorumu okuyarak doğruluk derecesini sorduğumuz duyarlı başkan yardımcısı Özcan Konuklar, tatil günü olmasına rağmen bizlerle yakından ilgilenerek; “Şu anda ihale sürecini bilemiyorum. Ancak konu hakkında yetkili arkadaşımız Ali Rahmi (Kaya) Beyle görüşeyim ve size yönlendireyim” dedi.

Basına duyarlılığından dolayı bir kez daha Özcan Konuklar’a teşekkür ederken, belediye faaliyetleri hakkında kamuoyu adına denetim görevine devam edeceğimizi belirtiyoruz.

BU SORULAR KAHRAMANMARAŞ'IN AK PARTİLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA POYRAZ'DAN CEVAP BEKLEMEYE DEVAM EDİYOR?

1- Bu kavşak projesini kim hazırladı? İnşaatını belediye kendi imkanları ile mi yaptı yoksa özel bir firma mı yaptı? İddiaya göre; bunu hazırlayarak belediyeyi ikna eden firma; "Bu benim projem ve bunu tescil ettirdim. Benden başkası bunu yapamaz. Yaparsa Mahkemeye veririm" dedi mi?

2- Söz konusu firmanın bu uyarısı üzerine kavşak ihalesi davetiye usulü ile mi yapıldı? Kaç firmaya davetiye çıkarıldı?

3- Bu kavşak çalışması için belediye kesesinden ne kadarlık bir harcama yapıldı? Kamuoyunda konuşulan 150 milyar lira lafı doğru mu? (Yukarıdaki bilgiye göre 275 bin lira olduğu iddia ediliyor.)

4- Özellikle yaz günlerinde metal yelpazeye gelecek olan güneş ışıklarının sürücülerin görüş açısını etkileyerek kazalara meydan verilebileceği düşünülüp hesaba katıldı mı?

5- Böyle bir kavşak çalışmasının ve metal yelpazenin gerek Türkiye'de gerekse de dünyada bir eşi benzeri daha var mı?

6- Madem yeniden havuz yapılacaktı neden önceki yıkıldı? Trilyonlarca lira borcu olduğu bilinen ve bünyesinde çalıştırdığı şirket işçisinin maaşını geçikmeli olarak veren Kahramanmaraş Belediyesi'nin maddi imkanları 'yap-boz-yeniden yap' için bu kadar çok mu?

HER NE KADAR SAYIN MUSTAFA POYRAZ, KENDİSİ VE BELEDİYE HAKKINDAKİ ELEŞTİRİ İÇERİKLİ BASIN TOPLANTISI, BASIN AÇIKLAMASI, HABER, YAZI VE YORUMLARI KAALE ALIP CEVAP VERMESE YA DA VEREMESEDE BİZ YİNE KAHRAMANMARAŞ KAMUOYU ADINA KENDİSİNE SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ. CEVAP GÖNDERMEME İŞLEMİ DEVAM EDERSE 'SÜKUT İKRARDAN GELİR' ANLAYIŞINI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURACAĞIZ. (www.kanal46.com)