Akdeniz Bölgesi'nin doğusunda yer alan Kahramanmaraş'ın kent merkezine bu kış mevsiminin ikinci karı 16 Şubat Cumartesi günü yağmaya başladı. Gece yarısından sonra da etkisini artıran kar yağışının Pazar günü de devam etmesi bekleniyor. Kahramanmaraş kent merkezine bu kış mevsiminin ilk karı 28 Ocak 2008 Pazartesi günü yağmıştı. Kar yağışı nedeni ile Kahramanmaraş kent merkezinde ve bağlı beldeler ile köylerdeki okulların pazartesi günü 1 gün, Andırın ilçesindeki okulların ise 2 gün tatil oldukları bildirildi.

Özürlü ve Hamile Kamu Gorevlileri 18 Şubat 2008 Pazartesi Günü İzinli

Valilik Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "İl Merkezi ile Merkez İlçeye Bağlı Köy ve Kasabalarda Çalısan Özürlü ve Hamile Kamu Gorevlileri Pazartesi Günü İzinli. Devam etmekte olan yoğun kar yagışı nedeniyle, Kahramanmaraş Kent Merkezi ile Merkez İlçe 'ye bağlı köy ve kasabalarda görevli özürlü kamu görevlileri ile hamile olan bayan kamu görevlilerimiz, Kahramanmaraş Valiliği 'nin aldığı kararla 18 Şubat 2008 Pazartesi günü bir (1) gün süreyle idari izinli sayilacaklardir. Vatandaşlarimiza, ilgili kamu görevlilerine ve idarecilere duyurulur."

KAR BEKLENDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Meteoroloji yetkilileri, hafta sonu tüm yurtta kar yağışının beklendiğini açıklamıştı. Bu arada kar yağışının hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeni ile günlük yaşamda fazla bir olumsuzluk yaşanmıyor.

Türkiye, Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi. Meteoroloji, çığ ve don tehlikesine karşı uyarıda bulundu. Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ülke genelinde etkili oluyor. Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kar yağışı etkisini artırarak devam ediyor. Son meteorolojik analiz ve tahminlere göre soğuk hava hafta ortasına kadar yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürecek. Soğuk hava ve kar yağışlarına bağlı olarak yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Pazartesi günü; Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz dışında kalan tüm bölgeler yağışlı geçecek. Yağışlar Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Kar yağışı yurdun iç ve doğu kesimlerinde etkili olacak. Rüzgar kuzey ve iç kesimlerde kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli olarak esecek. Salı günü ise; Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya çevreleri kar yağışlı geçecek.

Çarşamba günü; Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı diğer kesimler parçalı bulutlu geçecek. Yurdun batı kesimlerinde sabah saatlerinde sis görülecek.

Kış Şartları, Hava Trafiğini Olumsuz Etkiliyor

Yurt genelindeki kar yağışı nedeniyle, İstanbul'dan Konya, Eskişehir ve Kahramanmaraş'a yapılması planlanan uçak seferleri iptal edildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre, THY'nin saat 03.00'te gerçekleştireceği İstanbul-Konya ve İstanbul-Eskişehir uçak seferleri iptal edildi. Yine saat 07.00'de yapılması gereken TK-722 sefer sayılı İstanbul-Kahramanmaraş seferi yapılamadı.

Seferlerin, uçakların gideceği illerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle yapılamadığını bildiren yetkililer, o bölgelerdeki hava şartlarının düzelmesinin ardından yolcuların gecikmeli olarak gönderileceğini belirttiler. Atatürk Havalimanı'nda bulunan yolculardan bazıları uçmaktan vazgeçerek evine dönerken, bir bölümü de hava şartlarının düzelebileceği umuduyla bekleyişini sürdürüyor.

DHM yetkilileri, Atatürk Havalimanı'nda pist, apron ve taksi yolları olarak bilinen ''PAT'' sahalarında gece boyunca kar temizleme çalışmaları yapıldığını, buzlanmaya karşı önlemlerin alındığını, bu nedenle bir sorun yaşanmadığını kaydettiler. (www.kanal46.tv)