Mezarlık konusundaki ısrarın perde arkası aralanmaya başladı!..


Hali hazırda mevcut olan ve Şeyh Adil mezarlığını genişletilmesi yerine şehrin giriş kapılarından sayılan Hasancıklı'ya mezarlık yapımının arkasında AVM’ mi var?


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kendi internet sitesinden; Şeyhadil Mezarlığında yer kalmadığı için cenaze definlerinin 21 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Hasancıklı’da bulunan yeni mezarlık alanına yapılacağını duyurdu.


Kamuoyunun tepkilerine kulak tıkayarak Hasancıklı'da mezarlık ısrarı neden?


Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ın yüzlerce yıldır mezarlık alanı olarak kullanılan Şeyhadil Mezarlığını bir internet mesajıyla kapatıp bundan sonra vefat edenleri Hasancıklı’ya götürün demesi yeni başkanın idarecilik tarzını da kamuoyuna göstermiş oldu.


Kahramanmaraş’ta yaşayan her bir vatandaşı etkileyecek olan bu kadar önemli bir olayı kamuoyunda tartışmadan Başkan’ın, “Ben böyle karar verdim.” Diyerek yapılması ilerde büyük sıkıntılara yol açacağa benziyor.


Mustafa Poyraz döneminde yüzlerce ağaç kesilerek açılan baraj kenarında tarihi köprü manzaralı bir bölgeye mezarlık yapılmaması konusu kamuoyunda yoğun bir gündem oluşturmuştu.


Bu dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı M. Fatih Erkoç TSO’ nda katıldığı bir toplantıda mezarlık yeri ile ilgili DSİ ile ilgili anlaşmanın yapıldığını  dile getirerek şunları söylemişti:


 “Mezarlığının yanındaki DSİ’nin yeriyle ilgili anlaştık, İnşallah bir kısmını mezarlık bir kısmını başka bir şekilde kullanmayı düşünüyoruz. Yeni mezarlık bölgesinde toprak yapısında bazı sıkıntılar var. Bir bölgesini mezarlık yapacağız ama hepsini değil. Ve Dulkadiroğlu’nda da büyük bir mezarlık yapmayı düşünüyoruz.”.


Oysa şimdi kamuoyunda kulaktan kulağa mezarlığın yanında bulunan DSİ alanına mezarlık değil büyük bir Alışveriş merkezi yapılacağı bu nedenle mezarlık yerinin Hasancıklı’ya taşınacağı söylentisi yayılmakta.


Mezarlık yanındaki DSİ’ye ait alan için çalışmlar yapıldığı söylenirken alelacele mezarlığın Hasancıklı’ya taşınmasının asıl sebebini anlaşılan zaman gösterecek.


Seçim boyunca mezarlık yanında bulunan DSİ’ye ait alanda mezarlık yeri açılacağı söylenmiş olmasına rağmen Büyükşehir Belediye’sinin bir oldu-bitti yapmasının sebebini kimse anlayamadı.