Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndaki sahra hastanesi yetkilileri, Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere müdahalesinde ölü sayısının 200'ye, yaralı sayısının ise 4 bin 500'e yükseldiğini bildirdi.


Mısır güvenlik güçlerinin "Baltacılar" olarak bilenen suç örgütlerinin de desteğiyle Rabiatul Adeviyye meydanındaki darbe karşıtı göstericilere müdahalesi devam ediyor.
Gerçek mermiler kullanılarak yapılan müdahale sonucu ölü sayısı 200'ye yaralı sayısı ise 4 bin 500 civarında kişi ise yaralandı. Yüzden fazla yaralının sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.
Rabiatul Adeviyye meydanındaki sahra hastanesi yetkilileri, yüksek binalara çıkan keskin nişancıların hedef gözeterek gerçek mermilerle darbe karşıtı göstericilere ateş açtığını belirttiler.
Yüzlerce yaralıya çok zor şartlarda müdahale edilmeye çalışılan hastanede, cesetleri koymak için yer kalmadığı bildirildi.


Öte yandan bir güvenlik yetkisi, Mısır resmi haber ajansı MENA'ya yaptığı açıklamada, polisin ateşli silahlar kullanmadığını, olaylara sadece gaz bombasıyla müdahale ettiği öne sürdü.
Yetkili olaylarda 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığı söyledi.


Öte yandan Cumhurbaşkanı Mursi'nin nerede tutulduğu bilinmiyor. Mursi hakkında, 'Hamas ile casusluk faaliyetleri yürütmek suçlaması yöneltildi ve soruşturma yapmak üzere 15 gün gözaltı kararı verildi.


İddiaları "saçma" olarak nitelendiren Müslüman Kardeşler, karar "Mübarek rejimine geri dönüşün sinyalidir' açıklamasını yaptı.


Suçlamalar Hamas tarafından da yalanlandı.


"Cunta yönetimi, Hamas'ı Mısır'daki çatışmanın içine çekmeye çalışıyor" diyen Hamas sözcüsü, bu kışkırtmayla ilgili Arap Birliği'ni göreve çağırdı.


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon da Mısır Ordusuna, Mursi ve diğer Müslüman Kardeşler üyelerinin serbest bırakılması, 'ya da davalarının derhal, şeffaf bir şekilde görülmesi' çağrısında bulundu.