Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine bağlı bağlı Doğan Mahallesi’nde Doğan Site İlk ve Ortaokulu bahçesinde oluşan obrukta incelemelerde bulunan Maden Tetkik ve Arama (MTA) uzmanları ön raporu hazırladı.


Ön raporda okulun eğitim-öğretim açısından güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatılması yönünde görüş belirtildi.
Doğan Site İlk ve Ortaokulu’nun bahçesinde Nisan ayında meydana gelen ve tahmini 5 metre çapında, 25-30 metre derinliğinde ve iç uzantısı bilinmeyen göçüğün boyutunun belirlenmesi için Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nden çağrılan özel ekibin 2 aydır sürdürdüğü çalışmaların ön raporu Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü’ne ulaştı.
Ön raporda okulun eğitim-öğretim açısından güvenli olmadığı gerekçesiyle kapatılması yönünde görüş belirtildi.
Bilindiği gibi, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü görevlilerinden Hidrojeolog Doktor Koray Törk’ün gözetiminde zemine elektrik dalgaları yollayarak boşluk olup olmadığını belirmeye yönelik olarak sürdürülen çalışmada; jeofizik, topograf ve hidroloji ekipleri hem elektrik hem de gravit olmak üzere iki ayrı disiplinle okul yanındaki göçüğün nedenini ortaya çıkarmak için mesai harcanmıştı.
Sadece okul çevresindeki zemin yapısını inceleyen ekip, göçüğün oluştuğu alanda yüzeyde gözlenmeyen anomalilerin (boşluk alanlar) varlığını tespit etmeye çalışmıştı. Törk ve ekibi, okulların açılmasına kısa bir süre kala ön raporu hazırladı. Teknik incelemenin detaylı raporu ise bu ay içerisinde açıklanacak.
Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de bu karar doğrultusunda göçüğün oluştuğu ve sürekli olarak kapatılan okulun ilköğretim bölümündeki öğrencileri, Doğanköy İlköğretim Okulu’na, ortaokul bölümündeki öğrencileri ise Doğan Çok Programlı Lisesi’nde eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli altyapı çalışmalarına başladığı öğrenildi.